14. maj 2015.14. maj 2015.
TIJANA PROKIĆ, UČENICA OŠ „JOVAN CVIJIĆ“ ZMINjAK DRUGA NA KNjIŽEVNOJ OLIMPIJADI

PODSTICAJ ZA DALjI RAD

Kao i prethodnih godina, i ove školske godine učenici OŠ „Jovan Cvijić“ iz Zminjaka imali su zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Jedna među njima je i Tijana Prokić, učenica VIII1 OŠ „Jovan Cvijić“ iz Zminjaka koja je na nedavno održanoj Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima osvojila drugu nagradu.
- Na takmičenjima, pored toga što upoznajemo različite kulture gradova, njihove estetske i duhovne vrednosti, sklapamo i prijateljstva sa učenicima iz raznih delova Srbije. Iskustva stečena na ovom takmičenju i sam boravak u Sremskim Karlovcima veoma su mi dragoceni i za mene predstavljaju veliki podsticaj za dalji rad i usavršavanje u oblasti jezika i književnosti u kojoj želim da nastavim školovanje - rekla je Tijana.
U kategoriji osmog razred Republičkog takmičenja učenika osnovnih škola iz književnosti u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Društva za srpski jezik i književnost i Karlovačke gimnazije, učestvovalo je 250 učenika, a Tijana je od mogućih dvadeset poena osvojila devetnaest.
Zadovoljna postignutim i ponosna na svoju učenicu bila je i prof. srpskog jezika Nataša Tomić.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa