14. maj 2015.14. maj 2015.
NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU UČENIKA IZ OBLASTI VETERINARSKE MEDICINE ŠAPČANI NAJBOLjI

ISKRENIM TRUDOM DO REZULTATA

U konkurenciji 17 predstavnika srednjih poljoprivrednih škola iz cele Srbije, na 16. republičkom takmičenju učenika iz oblasti veterinarske medicine, održanom 15. i 16. maja u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa Domom učenika u Šapcu, trijumfovao je Stefan Novaković iz šabačke Poljoprivredne škole.
Po Stefanovim rečima, pripreme za takmičenje su krenule već polovinom septembra. Trebalo se prvo kvalifikovati, a onda uložiti truda da se ovlada i praktičnim znanjem. Međutim, uz dobru organizaciju, procenu vremena, stručan nastavni kadar i uslove koje je na školskoj ekonomiji imao, pobeda je bila neminovna.
- Ovo mi je prva nagrada koju sam osvojio na nekom takmičenju. Zadovoljan sam postignutim rezultatom. Od septembra smo svake nedelje imali po jedan test, a kasnije su se te pripreme intenzivirale. Praktični deo smo spremali uglavnom u školi, jer imamo na raspolaganju ambulantu na ekonomiji, dok smo deo koji se odnosi na male životinje vežbali u veterinarskoj stanici “Sirius“ ““ objašnjava Novaković i koristi priliku da se zahvali profesorima: Kosari Lelović, Radu Miličiću, Milanu Mijatoviću i Draganu Jovanoviću, koji su mu pomagali prilikom priprema.
Inače, Stefan Novaković je četvrta godina Srednje poljoprivredne škole. Prilikom odabira svog budućeg zanimanja nakon završetka osmog razreda, pre svega se rukovodio velikom ljubavlju prema životinjama.
- Kao mali sam dosta boravio na selu, kod babe. Tu sam zavoleo životinje, i poželeo da mogu da im pomažem. Zbog toga sam upisao ovaj smer ““ objašnjava Stefan.
Znanjem koje je protekle četiri godine u ovoj obrazovnoj ustanovi stekao je zadovoljan, dok se u pogledu fakulteta još uvek po malo dvoumi.
- U školi imamo dobre uslove i stručne profesore. Praksa je odlično organizovana. Podeljeni smo u grupe, pa samo jedne sedmice na školskoj ekonomiji a druge po veterinarskim stanicama. Do sada sam dosta toga naučio, a kao svedok tome može da posluži i nedavno priznanje. Kada je reč o nastavku školovanja, još uvek nisam odlučio da li će to biti veterina ili medicina- zaključuje Novaković.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa