14. maj 2015.14. maj 2015.
NASTAVLjA SE UREĐENjE MAJURA

ASFALTIRANE DVE ULICE

Prošlog petka, žitelji ulice Braće Jugović u Majuru, posle više od dve decenije dobili su kvalitetan put. Novi sloj asfalta u nedelju je dobila i ulica Kurtovača, u istoimenom naselju
Saradnjom grada Šapca i meštana ovog dela Majura, posle dva dana pripreme, asfaltirana je ulica Braće Jugović. Višedecenijski problem stanovnika ovog dela najvećeg šabačkog prigradskog naselja, koji se ogledao u lošem putu, na ovaj način je rešen.
- U Majuru se izvode radovi na više lokacija. Pored uređenja centra naselja, radimo i na popravljanju infrastrukture u okolnim delovima mesta. Nedavno smo postavili most u naselju Kurtovača, a sada smo asfaltirali ulicu Braće Jugović. Saobraćajnica je duga 550 metara, vrednost radova je dva miliona dinara, meštani su obezbedili jednu, a grad dve trećine finansijskih sredstava. Do kraja meseca, lepši izgled i bolju funkcionalnost, postavljanjem asfalta, dobiće još nekoliko ulica u Majuru, rekao je direktor Direkcije za puteve Miodrag Filipović.
Radovi su finansirani kroz projekat „Dva na dinar“, a izvela ih je firma „Jugokop“. Meštani ulice Braće Jugović zadovoljni su što će posle dugo vremena imati kvalitetan put u svom naselju.
- Dobro je za sve nas što smo realizovali ovu ideju. U prošlosti su mnogi meštani imali problema da prođu ulicom, posebno kada padne kiša. Dugo smo čekali na novi asfalt, sada će situacija biti mnogo bolja, kaže meštanin Milomir Ristanović.
Prošle nedelje novi asfalt dobili su i stanovnici ulice Kurtovača. Izvođenju radova prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Ulice se asfaltiraju jer je to predviđeno planom i programom, a ne zbog izbora. Na osnovu planiranih aktivnosti radimo i uređenje centra Majura i širimo kanalizacionu mrežu. Stanovnici ulice Kurtovača su se brzo organizovali, skupili novac i ušli u projekat „Dva na dinar“. Grad je uvek tu da pomogne građanima Šapca koji žele da donose odluke o izgledu svojih naselja i životu u njima. To je naša gradska politika, koja podrazumeva da se što veći broj ljudi uključi u proces odlučivanja, posebno o tome kako treba da se troši novac koji oni izdvajaju u gradski budžet, naveo je Zelenović.
Predstavnici Direkcije za puteve očekuju da će uskoro biti rekonstruisan i most preko Srednjomačvanskog kanala koji meštani ovog naselja koriste kako bi došli do svojih njiva. Priprema dokumentacije za radove je u toku, a očekuje se da most po karakteristikama bude sličan onom koji je nedavno postavljen u obližnjem naselju Kurtovača.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa