14. maj 2015.14. maj 2015.
GRAD NABAVIO PROTIVGRADNE RAKETE

SIGURNIJI USEVI

Protivgradni strelci, na teritoriji grada Šapca, u ponedeljak su dobili rakete koje je lokalna samouprava nabavila za potrebe zaštite useva. Gotovo tri miliona dinara utrošeno je za kupovinu 83 raketa. Zajedno sa 32 preostale od prošle godine, one su raspoređene na 28 protivgradnih stanica.
-Uz dobru sreću i dobru godinu ove količine mogu da budu dovoljne, ali i ne moraju. Može da se desi da se za dan ispali 12 raketa, što se i dešavalo prethodnih sezona, a možda se za tri meseca ne ispali ni jedna. Prognoza je vrlo nezahvalna, ali ove rakete daju dodatnu sigurnost. Inače dobijamo dva, tri komada po stanici na nivou Države, što nije dovoljno ni za jedan ozbiljan oblak, kaže protivgradni strelac iz Predvorice, Bogoljub Simić.
Nabavka raketa obavljena je preko Direkcije za poljoprivredu grada Šapca, čiji je direktor, Vladimir Špegar, naveo da pune protivgradne stanice znače maksimalnu sigurnost za šabačke poljoprivrednike.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, dobio je informaciju da će naknada protivgradnim strelcima ove godine biti umanjena. Istakao je da su ta davanja i onako mala i da će grad nadomestiti razliku, ukoliko ona nastane.
Bogoljub Simić smatra da taj posao treba i da se voli, te da nije sve u novcu, ali da danas niko ne može da radi. Potvrdio je gradonačelnikove navode da je grad izmirio sve obaveze za prethodnu godinu prema strelcima.
Gradonačelnik je još jednom ponovio da će grad nastaviti da ulaže značajna sredstva u poljoprivredu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa