14. maj 2015.14. maj 2015.
„NIKOLAJEVCI“ USPEŠNI NA REPUBLIČKIM TAKMIČENjIMA

MINA I BRANISLAV U SAMOM VRHU

Neprikosnovena dominacija Mine Gajić atletskim stazama širom Srbije potvrđena je još jednom na upravo završenom Republičkom takmičenju iz atletike u Novom Sadu. U disciplini 600 metara, koja joj je i omiljena, učenica VII3 OŠ „Nikolaj Velimirović“ ostavila je sve za sobom. Cifri od preko sto pedeset medalja, osvajanih tokom prethodnih godina, dodata je još jedna zlatna dok je među školskim peharima zasjao još jedan.
- Veoma mi je drago i važno zbog svega zato što sam se baš spremala za to takmičenje. Svaka nagrada je bitna na svoj način. Sve su mi drage. Tokom cele takmičarske sezone bilo mi je najbitnije upravo Republičko takmičenje. Baš sam se trudila da se spremim i da dobro istrčim. Pripreme su bile veoma teške sa dosta jakih treninga jer sam se trudila da uđem u formu. Sledeće godine verovatno će biti malo jači ritam priprema zbog ovogodišnje stvarno jake konkurencije. Želela bih da se zahvalim mojoj ekipi jer bez njih ne bih prošla pošto sam na međuokružnom bila druga, kao i treneru što me je spremao, nastavniku što me podržava u školi i razrednoj što me pustila ““ prezadovoljna je Mina koja je u pojedinačnoj konkurenciji ponovila prošlogodišnji uspeh opravdavši na taj način očekivanja.
Potvrda velikog rada, zalaganja i upornosti, kako Minine tako i njenog prof. fizičkog vaspitanja Velimira Jocića.
- Najteže je bilo na opštinskom i okružnom takmičenju u Šapcu. Za bukvalno jedan korak Mini je tada izmaklo prvo mesto ali zahvaljujući ekipi koja je bila prva uspela je da se plasira na međuokružno u Mitrovici gde je, takođe, bila jaka konkurencija. Osvajanjem prvog mesta na Republičkom takmičenju pokazala je da je najbolja u Srbiji i to je za sve nas veliki uspeh. Zahvaljujem se na tome Mini, njenim roditeljima i školi koja je uvek bila uz nas. Ovo je za mene kao trenera najveći uspeh u pojedinačnoj konkurenciji ““ rekao je prof. Jocić.
Uzavrelo je bilo i na 46. državnoj smotri „Šta znaš o saobraćaju“ prošle subote u Beogradu gde je za samo dva poena Branislavu Mijailoviću, učeniku VIII4 OŠ „Nikolaj Velimirović“ izmaklo prvo mesto.
-Nije bilo ni puno teško ni puno lako. Pošto mi je to bilo treće državno takmičenje bilo mi je dosta lakše jer sam mnogo toga naučio prethodnih godina. Nagrada mi dosta znači jer nosi i šest poena koji će mi značiti prilikom upisa u Tehničku školu i to na smer tehničar drumskog saobraćaja ““ ubeđen je Branislav koji posle srednje namerava da upiše na Fakultetu smer bezbednost u saobraćaju.
Specifično po organizaciji, jer sa okružnog može samo da se plasira po jedan učenik starijeg uzrasta, takmičenje je pokazalo veoma rigoroznu selekciju.
- Vrlo je teško otići sa okružnog na republičko takmičenje. Treba uložiti dosta i napora i rada, a prvenstveno imati volje kao što je Branislav imao. Bio je daleko posvećeniji ovom cilju. Izuzetno sam zadovoljan sa njegovim nastupom. Prvo ponašanjem na samom takmičenju, sa njegovom hladnokrvnošću i mirnoćom a to je sve zahvaljujući tome što je siguran u sebe, a siguran u sebe zato što se dobro spremio za to takmičenje ““ kaže prof. tehničkog i informatičkog obrazovanja Milan Đurić ističući da se svake godine sa pripremama kreće već u septembru.

O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa