21. maj 2015.21. maj 2015.
„KARAVAN ZDRAVLjA“ U LIPOLISTU

NASTAVAK PREGLEDA

Akcija šabačkog Doma zdravlja „Karavan zdravlja“ nastavljena je prošle subote u Lipolistu
Meštani Lipolista i okolnih sela prošle subote imali su priliku da u lokalnoj ambulanti provere zdravstveno stanje. Interesovanje meštana, kao i u drugim sredinama u kojima je do sada boravio „Karavan zdravlja“, bilo je veliko.
- Svi naši sugrađani koji su do sada bili na pregledima u Mrđenovcu, Zablaću, Culjkoviću i oni koji su danas došli u ambulantu u Lipolistu potvrda su da je ova akcija Doma zdravlja pravi odgovor na njihove potrebe. A to i jeste zadatak i grada i svih institucija koje su u nadležnosti grada ““ kao što je Dom zdravlja Šabac ““ da imaju odgovor na potrebe naših sugrađana i da budu njihov servis. Grad je podržao inicijativu Doma zdravlja, omogućio rad lekara i sestara, u nameri da stvori veće mogućnosti da zdravstvena zaštita bude u potpunosti dostupna svim žiteljima gradske uprave Šapca. A Dom zdravlja je odgovorno ispunio svoj zadatak, na korist meštana svih naših sela u kojima je akcija organizovana i onih u koje će lekari tek stići, naveo je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
I ovaj put pravo da provere zdravstveno stanje imali su svi građani, bez obzira na to da li imaju overene zdravstvene knjižice ili ne.
- U Lipolistu su dežurali lekari opšte prakse, specijalista ginekolog i članovi Patronažne službe. Pored provere opšte zdravstvenog stanja i merenja krvnog pritiska, poseban akcenat tokom čitave akcije stavljamo na preventivne preglede na skrining karcinoma debelog creva i skrining karcinoma grlića materice, istakao je prim. dr Miroslav Popović, direktor šabačkog Doma zdravlja.
Priliku da prošle subote provere zdravstveno stanje, osim meštana Lipolista, iskoristili su i žitelji Duvaništa, Bele reke, Petkovice i Slepčevića.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa