21. maj 2015.21. maj 2015.
U SUBOTU NA OBRONCIMA CERA PO ČETVRTI PUT

STAZAMA ZDRAVLjA


U organizaciji Živana Nikolića, člana Planinarsko smučarskog udruženja „Cer“, a pod pokroviteljstvom grada Šapca, u subotu će se po četvrti put na obroncima Cera družiti planinari, prijatelji planinarskog sporta, sportisti, ekolozi, izviđači i svi oni koji podržavaju onu dobro poznatu maksimu „U zdravom telu, zdrav duh“.
- Svrha naše akcije „Staze zdravlja Pocerine“ je promovisanje zdravog načina života, fizičke aktivnosti i to u prelepom prirodnom okruženju Pocerine kako bi pronašli put do dobrog zdravlja i dugovečnosti. Očekuje se oko dvesta učesnika koji će imati priliku da se odluče za dve trase. Prva je u dužini petnaest kilometara i ići će od manastira Dobrića, padanima pored sela Pocerski Metković, Grušića, Desića do manastira Radovašnice. Za one malo fizički spremnije druga trasa je duža za tri kilometara jer će se posle Desića ići i preko Bobije. Završetak je takođe u manastiru Radovašnica ““ rekao je Nikolić na konferenciji za novinare proteklog utorka u prostorijama Mesne zajednice „Donji šor“.
Podršku ovoj akciji daće i Planinarsko alpinistički klub „Čivija“ Šabac koji će obezbeđivati trasu sa dva licencirana planinarska vodiča.
- Mi radimo i na republičkim akcija bez obzira da li smo organizator ili ne. U obavezi smo jer imamo međunarodne licence. Ovoga puta izašli smo u susret i Žiki koji nema podršku svog matičnog društva. U ovom slučaju naš posao je volonterski jer nam je cilj da pomognemo ljdima koji izađu na stazu. Mnogi ne znaju kako to izgleda šetati. Kretanje je osnovna čovekova potreba. Bez kretanja nema života ““ istakao je Slobodan Stanković, predsednik PAK „Čivija“.
Polazak grupe predviđen je za 9.30 časova iz Dobrića. Tradicionalni planinarski ručak biće poslužen u seoskom domu u Culjkoviću gde će se učesnici prebaciti autobusima ili u sopstvenoj režiji. Radi više informacija svi zainteresovani mogu se obratiti na broj 064/ 45 47 993 ili imejl adresu zivan.zika.nikolicŽgmail.com.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa