21. maj 2015.21. maj 2015.
GRADSKI ODBOR SRPSKE NAPREDNE STRANKE U MAJURU

KO RADI A KO OBEĆAVA

Gradski odbor Srpske napredne stranke nastavio je sa aktivnostima u Majuru pred izbore za Savet ove Mesne zajednice. Nakon početka radova na pružnom prelazu u centru, prošle sedmice se počelo sa rekonstrukcijom niskonaponske mreže. Prema rečima direktora Elektrodistribucije Šabac, Dejana Jovanovića, rekonstrukcija je planirana u pet ulica, dok će u četiri biti urađena potpuno nova mreža niskog napona. Kako je navedeno, iznos investicije je preko 2,2 miliona dinara.
-Na ovaj način ćemo građanima Majura omogućiti da imaju kvalitetnije i sigurnije snabdevanje električnom energijom i poboljšanje niskonaponskih prilika. Zabrinjavajuće je da lokalna samouprava nema nikakvo interesovanje za poboljšanje niskonaponske mreže, ne samo kada su u pitanju stanovnici Majura, nego čitavog područja grada. Poslednje tri godine nije izdvojen ni dinar za niskonaponsku mrežu, rekao je Jovanović.
Marija Tršić, kandidat za Savet MZ sa liste koju podržava SNS navela je da je naponska mreža dosta dobro urađena, ali da postoje delovi Majura koji su poslednjih godina prenaseljeni, pa su potrebe potrošača opterećujuće za postojeću mrežu.
Na konferenciji za medije održanoj nekoliko dana kasnije predsednik MZ Mihajlo Radinović rekao je da lokalna vlast već četiri godine bojkotuje Majur. Naveo je da je tražio prijem kod gradonačelnika od kako je došao na vlast u MZ, ali da ni jednom nije došlo do toga.
-Ovo je najveća seoska MZ i samo je se sete kada dođu izbori. Za četiri godine nismo dobili ni jedan dinar od grada. Dom smo nekako uspeli da sredimo sa 2,5 miliona dinara naših para od kirije. Povraćaj poreza treba da bude 5 miliona dinara, ali u to ne verujem dok ne budu pare na računu. Potraživanja za prošlu godinu su 10 miliona dinara. To znači da ono što rade finansira se parama dobijenim iz Majura. Asfaltirali su kilometar i po ulica za deset godina, rekao je Radinović.
Narodni poslanik Boban Birmančević pokazao je flajer koji prikazuje “novi izgled centra Majura“ uz natpis “Majur opština“. Na njemu je futuristička kompjuterska animacija uređene saobraćajnice i trotoara, kao i spisak kandidata za Savet koje podržava Gradska uprava. Takođe, tu je i spisak aktivnosti za period od 2015.-2019. godine koje su planirane da se urade na inicijativu MZ Majur i grada Šapca.
-Posle 15 godina vlasti planira se izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže. Na tri kilometra od centra grada 9.600 stanovnika Majura živi sa septičkim jamama čim padne veća kiša i nemaju dostojne uslove za 2015. godinu, rekao je Birmančević.
Narodni poslanik dr Aleksandar Peranović napravio je paralelu između izbora u Majuru i, kako je rekao, svih lažnih obećanja u prethodnih 15 godina. Osvrnuo se na mesne izbore održane u februaru u Drenovcu.
-Lokalna vlast je tada rekla da će asfaltirati put od Tabanovića do Drenovca i posle četiri meseca nema naznaka da se to uradi. Mi svi podržavamo da se uradi infrastruktura za sve naše građane, ali dosta je više laži. Obodni kanal nije očišćen i postavlja se pitanje gde su dva miliona evra opredeljena za tu namenu, rekao je Peranović i dodao da u Drenovcu nije urađen ni Dom, niti je očišćena deponija.
Kako je Peranović istakao SNS je u Majuru obećala nekoliko stvari koje će i uraditi i koje su i započeli.
Na konferenciji je govorio i šef odborničke grupe SNS Blaža Knežević koji je izneo da će na Skupštini grada, koja će se održati posle izbora u Majuru, na dnevnom redu biti rebalans budžeta javnih preduzeća. Sumnja da se rebalans pravi verovatno i zbog radova koji su neplanski, a izvode se da bi se građanima Majura “zamazale oči“.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa