20. maj 2010.20. maj 2010.
KAKO SE ZAŠTITI OD INFEKTIVNIH BOLESTI U LETNjEM PERIODU

OBRATITE PAŽNjU NA HRANU

Godišnje se u Službi za infektivna oboljenja pregleda preko 5.000 pacijenata, a oko 500 bolesnika se hospitalizuje. Pored tretiranja infektivnih bolesti, na ovom odeljenju se radi i biopsija jetre. Sve se postiže dobrom saradnjom sa ostalim Službama Opšte bolnice Šabac i dugotrajnom saradnjom sa Infektivnom klinikom u Beogradu
Uzročnici raznih epidemija zaraznih bolesti, koje su odnosile mnoge živote, sićušni paraziti, bakterije, virusi i njima slične klice iz šireg spiska ifektologije, Službe za infektivne bolesti Opšte bolnice Šabac započela je upornu medicinsku kampanju i ostvarila zapažene rezultate u otkrivanju različitih vrsta zaraznih bolesti (SIDE, trihineloze, lajmske bolesti)
U letnjem periodu česte su pojave trovanjem hranom. Simtomi koji prate ovo oboljenje su bolovi u trbuhu, povraćanje, proliv i povišena temperatura. Skrenuo bi pažnju, naročito mlađoj populaciji koja konzumira hamburgere i mlevena mesa da se baziraju na termički obrađenu hranu kao i skladištenu koja se ostavlja u frižideru, istako je načelnik Službe dr Branislav Janković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa