28. maj 2015.28. maj 2015.
MEĐUOPŠTINSKA LIGA „MAČVA“ ““ 27. KOLO

ČETIRI PUTA ZA TITULU

FK „RADNIČKI ŠABAČKI“ ““ FK „RADNIK“ 4:2 (3:2)
Titula je obezbeđena, a novi šampionski pehar za vitrine drugog najstarijeg šabačkog kluba, stiže najverovatnije narednog vikenda. Ova subota donela je i matematičku potvrdu da će, i drugo leto uzastopno, kapiten Radničkog podići pehar, a navijači na terenu Sportsko rekreativnog centra „Zorka“ pozdraviće još jednom svoje šampione.
„Radnički“ i „Radnik“ odigrali su sjajan meč, za koji se, bez preterivanja može reći, da je prevazišao rang u kome je igran. Domaći su potvrdili da su dominantni u ovoj ligi, a gosti da kvalitetom pripadaju bar sredini tabele, a ne dnu, gde se trenutno nalaze.
Već u prvom napadu, Šapčani su poveli. Posle dobre akcije i šuta koji zaustavlja golman Glogovčana, na odbijenu loptu natrčava Kovačević, i sprovodi je u mrežu za 1:0. Nije prošlo mnogo, a jedna dobra dubinska lopta stiže do Kovačevića, koji se našao oči u oči sa gostujućim čuvarom mreže, u situaciji koju rutinski pretvara u gol za 2:0. Furiozan početak Radničkog, upotpunjuje Savić. Odlično je anticipirao igru, uspešno se zagradio u šesnaestercu, dobro uštopovao loptu i sproveo je u gol. Činilo se, u tim trenucima, da je izvesna ubedljiva pobeda. Ipak, nonšalantan pristup Radničkog i ofanziva sa velikim brojem igrača, dovela je i trijumf u pitanje. Za svega sedam minuta, dve gotovo identične kontre Radnika rezultiraju golom. U oba slučaja golman Radničkog je zaustavljao prve udarce, ali su na odbijene lopte nastrčavali Marković i Frajtović za 3:2. Do poluvremena su Šapčani imali još nekoliko prilika, ali bez uspeha.
U nastavku, gosti su želeli do boda, preto je i „Radnički“, ali gola nije bilo do završnice, kada je pitanje pobednika rešio Vukašin Lukić. Imali su gosti, pre ovog gola i veliku priliku za izjednačenje, ali je nisu iskoristili. Gol Lukića potpuno ih je zasutavio, te je domaći tim do kraja imao još dve prilike, Fric i Kovačević, no promene rezultata nije bilo.
Tri kola pre kraja „Radnički šabački“ ima nedostižnih deset bodova više od Milicionara iz Bogatića, a u sredu gostuje u Petkovici, u utakmici 28. kola Međuopštinske lige.
S. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa