28. maj 2015.28. maj 2015.
IZMEĐU REDOVA

PRISTOJNO ZA PRISTOJNE

Kažu u Vladi da će do kraja godine oko deset hiljada ljudi ostati bez posla, i to iz javne, odnosno državne uprave ali i iz lokalnih uprava. I sad nastala opšta panika onih koji se smatraju državnim službenicima koji nisu ni trepnuli kada su se gasile velike firme, kompanije, industrije, fabrike, pogoni... i kad su mnogi drugi ostajali na belom hlebu. Kod nas su uvek skoro svi za promene i ekonomske rezove, ali da taj postupak krene od nekog drugog.
A premijer obećao penzionerima da će do kraja godine živeti pristojno. Čak i da će moći pomagati svoje mlađe. E sad, penzioneri kao penzioneri, već su navikli na nemaštinu, dakle nepristojan život, pa mirno čekaju obećane bolje dane, ali problem je u njihovim mlađim koji nemaju strpljenja da dočekaju najavljenu pristojnost.
Ustvari bilo bi najpristojnije da samo pristojni dođu do pristojnijih povlastica. Nepristojnima je dovoljno što su nepristojni.
U našem političkom životu, reklo bi se, ništa novo. Pozicija i opozicija još uvek se preganjaju ko je glavni. Pozicija je ona koja vlada i htela bi još da vlada, a opozicija je ona koja ne vlada a htela bi da vlada. I sad tu, po pravilu i zakonu fizike i hemije, dolazi do nesporazuma. Tako jedan član opozicije u nedavnoj skupštinskoj diskusiji u predlogu za rešenje nekog problema reče “Ja da sam na vašem mestu, tako bi uradio“. I sad, tu je problem u shvatanju mesta ko je gde, kao ovaj mučenik koji još uvek ne shvata da je tu gde jeste sticajem prilika. Političkih.
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa