28. maj 2015.28. maj 2015.
Teniski turnir od 22. do 28. juna

GRAD SPORTA

U organizaciji Teniskog saveza Srbije i Teniskog kluba „SunRise“ iz Šapca, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca, od 22. do 28. juna 2015. godine, u Šapcu će biti održan profesionalni seniorski turnir iz Futures serije.
Tim povodom, u Gradskoj kući je prošlog ponedeljka održana konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Mirko Petrović, predsednik Teniskog saveza Srbije, Dušan Orlandić, generalni direktor Teniskog saveza Srbije, i Nenad Crnogorac, član Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije i predsednik Sportskog centra „SunRise“.
Mirko Petrović, predsednik Teniskog saveza Srbije, kaže da njihova organizacija već godinama pomaže Futures turnire u Srbiji. On je istakao da su ovi turniri, kojih je ukupno 18 u zemlji, značajni mladim teniserima koji stiču prve poene na profesionalnoj listi, bez velikih troškova i putovanja u inostranstvo. Takođe je napomenuo da Teniski savez Srbije turnir u Šapcu pomaže sa blizu 7.000 dolara, što će turniru obezbediti viši kvalitet.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović kaže da je organizacija ovakvog turnira potvrda da je Šabac grad sporta.
- Ovo je prilika da se turnir koji je važan za grad Šabac podigne na viši nivo, što je dobro za građane, ali i za privrednu aktivnost. Tenis je svetski fenomen i mi imamo obavezu da promovišemo sport koji postaje sve popularniji među decom i mladima, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Prema rečima Nenada Crnogorca, predsednika Teniskog kluba „SunRise“, sve je spremno za početak turnira. Učestvovaće više od 150 igrača u dublu i singlu, iz više od 30 zemalja širom sveta. On je istakao da je posebno ponosan zbog toga što će na turniru učestvovati dva najbolja tenisera u Šapcu - Ognjen Trejgut i Predrag Dedić.
Fond nagrada iznosi 10.000 dolara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa