28. maj 2015.28. maj 2015.
KoŠarkaŠki turnir na TrkaliŠtu

Poziv mladima na druŽenje

Proteklog vikenda na Trkalištu odigrane su finalne utakmice turnira u basketu „Igramo za koševe“. Učestvovalo je 48 ekipa i više od 150 učesnika. Pobednicima turnira pehare je uručio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je istakao da je turnir pokazatelj da su mladima fer igra i druženje na prvom mestu, i da bi to svaka zajednica trebalo da ima u vidu.
- Svi učesnici na ovom turniru su pobednici, jer su doprineli da manifestacija prođe u zabavi, smehu, fer i korektnom nadmetanju, poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Turnir su organizovali stanari naselja Trkalište, uz podršku Gradske uprave grada Šapca.
Košarkaški turnir je kruna zalaganja mladih da se koševi, koji su nerazumnom odlukom Saveta Mesne zajednice „Donji šor“, čiji je predsednik Zorica Žegarac (SNS), uklonjeni početkom maja. Povod je bila žalba izvesnog broja stanara kojima je smetalo okupljanje mladih zbog buke koja je dolazila sa terena.
Nakon toga, stanari naselja Trkalište prikupili su više od 1.000 potpisa kojima su od lokalne vlasti tražili da se ponovo postave koševi na igralište. Gradonačelnik Nebojša Zelenović je nakon prijema peticije naložio vraćanje koševa.
- Potreba građana Mesne zajednice „Donji šor“, odnosno naselja Trkalište, jeste da se koševi vrate, a kao dokaz toga je peticija sa više od 1.000 potpisa. Trkalište je uređen prostor, i, prema procenama stručnjaka, igralište je tamo gde mu je mesto. Obaveza svih nas je da brinemo o kućnom redu, da ne uništavamo koševe, igrališta i klupe, rekao je tom prilikom gradonačelnik Šapca.
Mihailo Došen, jedan od organizatora mirnih protesta koji su trajali više od dve nedelje na Trkalištu, kaže da su građani Šapca pokazali veliku solidarnost da se koševi vrate na mesto gde su bili. To je ujedno i poruka mladima Šapca da na sličan način kreiraju svoje vreme i interesovanje.
- Ovo je veliki uspeh građanske inicijative i mladih koji u sportu prepoznaju zdrav fizički i duhovni razvoj. Dodatna motivacija nam je i dobra saradnja sa gradonačelnikom i Gradskom upravom grada Šapca koja je razumela i podržala naše zahteve, naglasio je Mihailo Došen.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa