28. maj 2015.28. maj 2015.
„POZORIŠNE IGRARIJE“ PREDŠKOLSKE USTANOVE „NAŠE DETE“ ODRŽANE PO PETNAESTI PUT

POLET MLADOSTI I LEPOTE

Plesnom numerom „Mrva detinjstva“ starija jaslena grupa Vrtića „Radost“ i mlađa grupa Vrtića „Snežana“ prošlog utorka, 26. maja, otvorila je „Pozorišne igrarije“. Tradicionalna manifestacija Predškolske ustanove „Naše dete“ okupila je oko četristo pedeset mališana uzrasta od pet do šest godina koji su na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“ Šabačkog pozorišta pokazali svoje pevačko, plesno i glumačko umeće.
- Ovo je petnaesta godina kako mališani Predškolske ustanove igraju ovde na sceni Šabačkog pozorišta. Imaćete priliku da pogledate svu tu kreativnost, maštovitost. Jednu posvećenost u radu kako vaspitača tako i naše dece i roditelja. Ovo je jedan veliki događaj za naše mališane i za celu našu ustanovu ““ rekla je Marica Vuletić, direktorka PU „Naše dete“.
Najradosnije i najrazigranije mesto, po rečima zamenika gradonačelnika Šapca Nemanje Pajića, dokaz je predanosti vaspitača u radu sa decom.
- Svake godine vaspitači su zajedno sa decom podizali tu granicu kreativnosti i mašte. Ne sumnjam da će tako biti i ove godine. Deca su ovde da pokažu svoje talente, da se druže, ali i da pokažu ljubav. To i jesu principi na kojima se temelji rad Predškolske ustanove „Naše dete“, a mi smo tu da zajedno sa njihovim roditeljima i vaspitačima uživamo u tome što će nam oni prikazati večeras ““ istakao je Pajić.
Ovogodišnje „Pozorišne igrarije“, održane po petnaesti put, protekle su bez učešća gostiju jer, kako je istakla direktorka, onda bi morale da traju najmanje sedam dana zbog velike zainteresovanosti domaćih vrtića. Svakog dana program je započinjao plesnom tačkom, nastupom Hora vaspitača, Dečjeg hora Vrtića „Snežana“ i Orkestra harmonika vaspitača. Propratni program, kao i svake godine, bila je izložba likovnih radova ispred Kulturnog centra u Gospodar Jevremovoj ulici.
Glumačke družine iz šabačkih vrtića „Snežana“, „Švrća“, „Pčelica“, „Proleće“, „Mladost“, „Sunce“, „Sloboda“, „Bajka“, „Poletarac“, „Veverica“, „Bubamara“ i pripremne predškolske grupe iz Varne, Slepčevića, Maova, Žabara tokom trodnevnih pozorišnih svečanosti za najmlađe pokazale su poletnost mladosti i lepote, kreativnost vaspitača i neosporan dečji talenat.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa