28. maj 2015.28. maj 2015.
REAGOVANjE DIREKTORA JP ZA UPRAVLjANjE GRAĐEVINSKIM ZEMLjIŠTEM

GRAD DA GRADI, A EPS DA NAPLAĆUJE

Reagujući na izjavu direktora Elektrodistribucije Šabac Dejana Jovanovića u vestima RTV „AS“ 27. maja 2015. godine, u kojima je izjavio da industrijska zona u Šapcu ne poseduje dovoljne kapacitete električne energije, kao i da Grad Šabac ne brine o izgradnji i rekonstrukciji niskonaponske mreže, dužan sam da ukažem građanima Šapca da je takva izjava neistinita i zlonamerna.
Na tvrdnju direktora Jovanovića da je Grad Šabac jedinstven po tome što ne ulaže u rekonstrukciju niskonaponske mreže, odgovaram da je Grad Šabac jedinstven upravo po tome što je prvi u Srbiji počeo da finansira rekonstrukciju niskonaponske mreže 2004. godine. Do kraja 2014. godine, u tu svrhu uloženo je oko 73 miliona dinara, a samo od početka ove godine oko pet miliona dinara. Važno je da građani znaju da je niskonaponska mreža osnovno sredstvo Elektroprivrede Srbije, i da sve objekte u koje Grad ulaže, predaje, bez naknade, Elektrodistribuciji Šabac na upravljanje i održavanje.
Kada je reč o tvrdnji da u Severozapadnoj radnoj zoni nema dovoljno kapaciteta električne energije, građani Šapca treba da znaju da je ograničavajući faktor upravo kapacitet Trafostanice „Šabac 5“ koja je u vlasništvu Elektroprivrede Srbije. Ovim putem pozivam direktora Elektrodistribucije Šabac da u najkraćem roku pokrene inicijativu za nabavku i ugradnju novog trafoa u Trafostanici „Šabac 5“. Da bi se to što pre desilo, Grad Šabac je spreman da uloži deo potrebnih sredstava, iako nema nikakvu zakonsku obavezu u tome. To je odgovornost prema građanima.
Sve obaveze prema investitorima u oblasti izgradnje elektroenergetske mreže u Severozapadnoj radnoj zoni, Grad Šabac ispunjava u skladu sa ugovorima. Samo u ovoj godini, Grad Šabac, uz zanemarljivo učešće Elektrodistribucije Šabac, planira da izgradi četiri trafostanice, vrednosti po šest miliona dinara, koje će nakon izgradnje predati na korišćenje i upravljanje Elektrodistribuciji Šabac, iako će samo deo kapaciteta biti iskorišćen za ugovorne obaveze JP za upravljanje građevinskim zemljištem prema investitorima.
Iz svega navedenog može se zaključiti da je, po mišljenju Dejana Jovanovića, direktora Elektrodistribucije Šabac, obaveza Grada Šapca da gradi trafostanice i rekostruiše niskonaponsku mrežu, a Elektroprivredi Srbije preostaje samo da naplaćuje utrošak električne energije, uz obračun svih najnepovoljnijih kamata.
Lepa koncepcija, u interesu građana Šapca, nema šta!
Vladimir Nedeljković, Direktor JP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa