28. maj 2015.28. maj 2015.
DVOSTRUKI ARŠINI MINISTARKE MIHAJLOVIĆ

STRANKA PREČA OD GRAĐANA

Reagujući na nenajavljenu posetu potpredsednice Vlade i ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović Majuru u režiji Srpske napredne stranke, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je to već drugi put da predstavnik vrha izvršne vlasti dolazi u posetu jednom gradu bez najave lokalnoj vlasti. Prvi put u januaru, u Krivaju, ministarka je došla zbog najave izgradnje lokalnog puta koji je, prema ministarkinom obećanju, trebalo da bude završen u martu. To što puta nema ni u junu, ministarku Mihajlović nije sprečilo da dođe u Majur i obeća izgradnju pružnog prelaza. Situacija u kojoj se potpredsednica vlade bavi izborima u jednoj mesnoj zajednici je paralelna stvarnost u Srbiji od koje pristojan svet zazire.
- Kada se Grad Šabac u novembru obratio Železnicama Srbije sa zahtevom za podizanje nivoa osiguranja na putnom prelazu u Majuru, dobili smo odgovor da nema potrebe za tim jer je prelaz, prema svim parametrima, bezbedan. Ali se ipak ispostavilo da je taj prelaz zgodna prilika za poneki politički poen pred izbore za Savet Mesne zajednice u Majuru, pa je čak ministarka došla i obećala građanima da će preko pruge bezbedno prelaziti već od novembra. Kako se za nekoliko meseci bezbednost građana naglo pogoršala? Zar bezbednost građana zavisi od trenutnog političkog interesa? Sudeći po predizbornoj kanonadi Srpske napredne stranke, pogoršala se njihova bezbednost na vlasti, a procene ishoda izbora u Majuru nikako im ne idu u korist, kaže gradonačelnik Šapca.
On podseća da već mesecima čeka odgovore iz Vlade Srbije na pitanja koja se tiču života i bezbednosti svih građana. To su pitanja o izgradnji nasipa Drenovac-Čevrntija, auto-puta od Rume do Šapca, rekonstrukciji puta Šabac-Sremska Mitrovica, projektu energetske efikasnosti, isplati 123 miliona dinara po osnovu zajedničkog učešća Grada i Republike u rekonstrukciji i dogradnji bazena, nadoknadi troškova za angažovanje firmi tokom prošlogodišnje poplave, što je budžet grada Šapca koštalo više od 60 miliona dinara.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da su odgovori na ova pitanja od vitalnog značaja za grad Šabac, i da je njihovo ignorisanje nedopustivo.
- O odgovornosti Srpske napredne stranke prema stvarnim potrebama građana dovoljno govori činjenica da ministarka Mihajlović nema vremena za razgovor sa predstavnicima lokalne vlasti u Šapcu, ali ima vremena da gostuje u televiziji i boravi u stranačkim prostorijama, navodi gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Nasip tema za Evropu, za ministarku nije
Pre nekoliko dana u Šapcu je boravio Ričard Maša, šef sektora u Delegaciji EU u Srbiji zadužen za projekte izgradnje nasipa, najvažniji čovek u Srbiji za izgradnju nasipa u Šapcu, Bogatiću i čitavoj Srbiji. On je imao više od dva sata vremena da razgovara sa mnom o svim važnim temama, između ostalog i o nasipu, proceduri, postupku izgradnje... „Srbijavode“ još nisu dostavile neophodnu projektnu dokumentaciju, iako gospodin Maša insistira na tome. Novca ima. Evropska unija, kao ozbiljan partner naše države, obezbedila je novac. O tome sam hteo da razgovaram sa ministarkom Mihajlović jer je to najvažnije pitanje za građane Šapca. Ali ona nema ni vremena ni interesovanja za to, baveći se izborima u jednoj mesnoj zajednici. Ovim gestom je rekla šta misli o Šapcu i njegovim građanima. Ali građani će tek reći šta misle o takvoj politici, kaže gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa