4. jun 2015.4. jun 2015.
RUKOMET: PRVENSTVO SRBIJE U ARANĐELOVCU

MLADE “MEDICINARKE“ VICEŠAMPION SRBIJE

Proteklog vikenda Aranđelovac je bio domaćin državnog prvenstva za devojčice rođene 2002. godine i mlađe. U izuzetno jakoj konkurenciji, 12 najboljih u Srbiji, nastupila je i šabačka ekipa.
Za dva dana odigrale su četiri vrlo važne utakmice u izuzetno teškim uslovima u balon hali.
U svojoj grupi su savladale 2 ekipe, vrlo ubedljivo i osvajanjem prvog mesta u grupi, ostvarile su plasman u polufinale.
Ekipa “Novog Beograda“ aktuelnog prvaka države za prošlu godinu, koja ne zna za poraz tri godine, bila je protivnik izuzetno motivisanoj ekipi “Medicinara“ koja je ujedno bila i najmlađa ekipa na prvenstvu. Bila je to utakmica, finale pre finala. Šapčanke su uspele da u fantastičnoj igri u odbrani i efikasno u napadu ostvare pobedu od 17:16 (10:8).
U finalu protivnik je bio aktuelni vicešampion za prošlu godinu “Taurunum“ Zemun. Kratak vremenski period do samog finala koštalo je srčane Šapčanke najvišeg odličja ““ I mesta. No i pored svega pružena je dobra partija i doživljen minimalan poraz 7:6. Obzirom da je mlađanim Šapčankama ovo bio debi na državnom prvenstvu i prva sezona u velikom rukometu, rezultat je u toliko važniji i značajniji.
Predvođene trenerima Aleksandrom Obrenović - Damnjanović i Ljiljanom Vidić, uz tehniku Zorana Obrenovića i šefa omladinskog pogona Petra Fajfrića ovaj uspeh su ostvarile: Tamara Glišić (najbolji golman prvenstva), Una Obrenović, Lana Mijailović, Tijana Ljubišić, Isidora Jokić, Katarina Vidić, Anđela Kecanović (kapiten), Katarina Nikolić, Vanja Mandić, Tamara Kojić, Tamara Šobić, Teodora Obradović, Teodora Vasić, Jovana Karić, Tamara Simić.
Evidentno da šabački ženski rukometni klub “Medicinar“ ne treba da brine za svoju budućnost. One su i pre ovog uspeha uzimale medalje na Međunarodnim turnirima u Beogradu, Novom Sadu i Lazarevcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa