4. jun 2015.4. jun 2015.
PISMA ČITALACA

DA VAM SE NE DESI ŠTO MENI

Poštovani sugrađani, obraćam se svima vama sa željom da izvučete pouku iz mog iskustva. Doživela sam i štetu i poniženje. Evo kako.
Godinama unazad kupujem (poprilične količine njihovog asortimana) u „renomiranoj“ firmi „Tomsin“. Kako za sebe na svom sajtu kažu imaju „stručnu“ službu uvek dostupnu za savet i pomoć. Kako su meni pomogli čućete.
Kao i obično sve za pripremu i setvu soje kupila sam kod njih. Soja je lepo nikla ali je poprilično zatravila. Suprug odlazi u njihovu radnju na Dumači i traži preparat da soju popršće i očisti od trave. Naglašava da je soja domaća, da je zatravila i da nije siguran čime sme da je popršće. Njihov stručnjak i savetnik inženjer Janko daje mu preparat da to i učini. Po njegovom savetu to smo i učinili. Nakon par dana umesto da intenzivno vene trava ,to se dešava soji. U šoku i neverici na internetu ukucavamo naziv preparata - „Plamen“ i vidimo da se on koristi isključivo u kukuruzu. Do sada ga nismo koristili , a na svoju nesreću verujući u njihovu „stručnost“ nismo čitali šta piše na deklaraciji. Pa „stručnjak“ je rekao i preparat i dozu. Kako se sada kajem što sam im verovala.
U šoku i potrešena zovem firmu „Tomsin“ i tražim razgovor sa vlasnikom. Nekako nakon ubeđivanja sa „ljubaznim“ osobljem zakazujem razgovor. Nakon više od sat i po čekanja vlasniku govorimo šta se desilo. Saslušao nas je , ali s obzirom da se zaposleni ne sećaju naše kupovine i Jankovog saveta ispalo je smešno to što tvrdimo. Pa ko smo mi sem ogorčeni i ojađeni kupci. To što godinama zna mog supruga kao „dobrog“ kupca nije vredelo ništa. To što je gotovo nemoguće da do sada nije čuo za rejting svog stručnjaka Janka koji je baš zbog tog „rejtinga“ menjao često poslodavce i što smo i naglasili nije vredelo ništa (to smo i mi saznali kada smo čekali na razgovor ta dva dana vikenda i svi su se pitali kako mi to ne znamo). Naša tvrdnja je videlo se ispala je smešna.
Greška je vaša reče on i to je to. Ogorčena i u šoku rekla sam mu da ću učiniti sve što je do mene da i drugi ne prođu kao ja. Slobodno, reče na to i nasmeja se. Videlo se njegovo mišljenje da mi kupci postojimo zbog njega , a ne on zbog nas. Jak je i ne možeš mu ništa pomiri se s tim.
I preduzeću sve, od ovog obraćanja javnosti do nadležnih institucija. Postoji li neko ko bi preko ovog prešao a da vas pri tom još naprave blesavim. O šteti koju sam pretpela ne smem ni da mislim.
Od sada neverujte nikom sve proverite, a da li ćete ovakvoj firmi kao što je „Tomsin“ ikada nakon ovoga moći poveriti svoj teško zarađen novac i svoj trud odlučite sami. Nadam se da će pravda biti zadovoljena i da će istina izaći na svetlost dana.
Danijela Lazarević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa