4. jun 2015.4. jun 2015.
KonjiČki sport ““ na Četvrtom takmiČarskom danu

IvO DžIMA UBEDLjIV, NAUTI DžEKU LOVORI

Šapčani su po ko zna koji put dokazali da je konjički sport broj jedan u Šapcu kao u Mačvi i Pocerini. Trkački dan, minule nedelje okupio je impozantan broj posetilaca uz meč u Parizu i teško i sparno vreme . Uprava Hipodroma, potrudila se da staza bude dobro pripremljena i dovoljno mekana za nastup oko pedeset upisanih galopskih grla.
Uz Listed, nadmetanje memorijalnom takmičenju posvećenom bivšem džokeju Darku Filipoviću, pažnju prisutnih privuklo je još na upisu za četvrti takmičarski dan, nadmetanje trogodih i starijih galopera na distanci od 1.200 metara, gde je pobedio Ivo Džima, sa Šašićem u sedlu. U uzbudljivom finišu ““ drugo mesto pripalo je omici Triniti River, potomak Gvarnarija i Katarine velike, Keiptaun, došao je treći a u tom izuzetno jakom finišu, Klara Aznavur, uspela se plasirati na četvrtu poziciju. U smiraj dana, došao je trenutak odluke ko će prvi do Lovora. U padoku, pred trku, osam kvalitetnih grla. Sve vri od vlasnika, trenera, jahača, službenih lica, gostiju.
Svako je imao svog aduta“¦raspored džokeja nije remetio kladionicu. Tu su Šašić na Nauti Džeku, Vujković, na svom odličnom Kid Frst, Ilić, na Big Braderu, Njezi na Ret Batleru. Tu su još Guri, Persijan Ket i Rui Faleiro. Oko ograde padoka uobičajena gužva svi bi da bolje ošacuju grla i džokeje.
Desetak minuta pred trku začu se glas dežurnog u padoku, “Jaši“. Tradicionalna parade, u toj vrsti takmičenja, prođe uz aplauze prisutne publike. Tačno u 18 sati i 35 minuta, počela je najkvalitetnija trka u Šapcu, od početka ovogodišnje sezone. Odlično su iskočili Kid Frst i Peridot, za njima Faleiro, Pesijan Ket, pa ostali za njima. U prvoj krivini posle nekih stotinak metara, dobro je istuširan Vujković, sa Kid Frstom i nekako su se “popakovali“, bez posledica. Tad na čelo izlazi Džek jer Šašić, nije ništa kalkulisao i sve do Vodovada, vozao se na prvoj poziciji. Tad svi počinju ozbiljno terati ali Šašić, počinje isterivati favorite iz ruke i palako odmiču kroz ceo pravac, iza njih velika borba za ostala tri mesta. Ret Batler, kroz cilj prolazi drugi, Big Brader, treći a četvrto mesto pripalo je Kid Frstu, sa Vujkovićem u sedlu. U takmičenju najmlađih galopera najpripremljeniji bio je Arčipenko, u Handikapu dva, za grla od tri godine i starija Bjutifl on Trak, bio je sa Glogovcem na leđima najspremniji i najbrži . U trci trogodaca, na deonici od 1.800 metara, pobedila je Palmizana, koju je odlično odjahao Milojević, druga pozicija pripala je Gordon Flešu, a treću poziciju osvojila su tri grla po odluci sudija. Džekrem , Lubenica i Akacija, došli su poravnati što i slika pokazuje.
Posle dugog vremena na travi u našem gradu, tri konja podeliše jedno mesto. To može, samo u Šapcu, reče jedan odgajivač grla iz Laćarka, na izlazu iz Hipodroma i pozva svoja dva drugara iz Majura, u goste na takmičenje zaprega u nedelju, u Laćarku. Rado prihatiše poziv i lagano krenuše ka svom autu uz komentar završenog konjičkog dana. Na potezu je Beograd i galop u pesku, omica i ždrebaca.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa