4. jun 2015.4. jun 2015.
DARKO BERIĆ DOBITNIK NAGRADE „ZELENI AKTIVISTA 2015“

PRIZNANjE ZA SEDMOGODIŠNjI EKOLOŠKI AKTIVIZAM

Nagrada „Zeleni aktivista“ ove godine otišla je u ruke šabačkog novinara za naučnu oblast zaštita životne sredine, Darka Berića a dodeljuje se istaknutim pojedincima za stvaralaštvo, kreiranje i realizaciju ekoloških poduhvata i ideja na nivou Srbije. Osim stvaranja ekoloških emisija, Darko Berić, je u proteklih sedam godina aktivno uključen u projekte nevladinih ekoloških organizacija, promovisao je edukaciju u ovoj oblasti i davao idejna rešenja za sprovođenje brojnih projekata. Ta fuzija medijskog rada pomešena sa nesebičnim ekološkim aktivizmom na terenu bila je presudna stručnom žiriju prilikom odabira za nagradu među kandidatima iz cele Srbije.
Konkurs „Zeleni aktivista 2015“ raspisan je u okviru istoimenog dvogodišnjeg projekta a realizovao ga je Evropski omladinski centar. Projekat je imao podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REK). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju a cilj je bio da se istraži i promoviše zainteresovanost mladih za zaštitu životne sredine. Osim nagrade „Zeleni aktivista“ koja je stigla u Šabac, dodeljene su nagrade u još tri kategorije: Zeleni pečat za najaktivniju Kancelariju za mlade(Varvarin), nagrada za Zelenu inicijativu (Novi Sad) i nagrada za Zeleni prilog. Uručenje priznanja upriličeno je u Beogradu.
Podsećanja radi, Darko Berić je prošle godine (april 2014.) nagrađen i republičkom novinarskom nagradom za najbolju ekološku emisiju u konkurenciji 55 radova na nivou države. Ekološki aktivizam u budućnosti planira da razvija pod okriljem svoje neformalne ekološke organizacije „EKO ALARM“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa