4. jun 2015.4. jun 2015.
GRADSKI ODBOR NOVA STRANKA ŠABAC

POSLE BOJA, KOPLjE U TRNjE

Izbori za Savet mesne zajednice Majur okončani su, konačno, pobedom liste koju je formirala i podržala Srpska napredna stranka. Kao stranka koja protežira demokratske vrednosti, ovom prilikom upućujemo čestitke kandidatima sa pomenute liste.
Čestitamo i ostalim učesnicima u izbornom procesu, naročito građanima Majura koji su pokazali strpljivost i istrajnost u pokušaju da na samo dva izborna mesta ostvare svoje građansko pravo.
Čestitke i predsedniku Skupštine grada Šapca, u čijoj je nadležnosti bio broj biračkih mesta u Majuru. Njegovom odlukom da otvori čak dva glasačka mesta za 6.500 birača brojnim građanima je omogućeno da postave rekord u višesatnom čekanju na glasanje, mada valja priznati da bi rekord bio teško dostignut da izborne komisije nisu bile sačinjene od proverenih, ali krajnje nesposobnih i needukovanih kadrova SNS, a potvrda je da je jedno od dva biračka mesta zatvoreno sa zakašnjenjem od tri i po sata, mada je upravo na tom biračkom mestu izlaznost bila znatno manja, za oko 450 glasača.
Na kraju čestitamo i koaliciji okupljenoj oko SPS čiji su članovi, kao i bivši članovi udomljeni u strankama demokratskog bloka kao pojedinci dobili najviše glasova na poraženoj listi “Majur opština“, zastupanoj od strane gradonačelnika i podržanoj sa 12 miliona naših dinara.
Nova stranka ističe da su kandidati koje je podržala, uz skromnu kampanju finansiranu isključivo ličnim sredstvima, osvojili 7 % glasova. Rezultat skroman, ali uspeh veliki imajući u vidu da je sam predizborni period bio krajnje nedemokratski, da su zloupotrebljavani pojedinci, institucije, ali i gradska, a posebno republička kasa. Osim manjih, sporadičnih i pojedinačnih incidenata sam dan glasanja bio je najmanje problematičan, uz velike mere obezbeđenja, što ličnog pojedinih aktera izbornog procesa, što samih pripadnika MUP, što ne priliči civilizovanim društvima. Ali je donekle u skladu sa srpskom političkom tradicijom. Ističemo, da nas je posebno povredilo, kršenje Statuta grada, a u vezi sa korišćenjem i isticanjem simbola grada, grba i zastave i gruba zloupotreba jednog od simbola, od strane grupe građana „Majur opština“ koji su grb isticali na svojim pamfletima, lifletima, novinskoj reklami i TV spotovima, iako je grb obeležje svih nas Šapčana bez obzira na bilo koje razlike, a najmanje političke i kao takav treba ostati izuzet od banalnih stvari kakve su pobrojane. Posebno, smo iznenađeni licemerjem, jer upravo odbornici SPS i JUL u sazivu Skupštine u periodu od 2000. do 2004. godine, nisu glasali za promenu i usvajanje novih obeležja grada, pa se pitamo odakle sada tolika posvećenost baš tim simbolima da ih prisvoje i usvoje. Politika se mora vratiti u službu građana, a ljudi koji se politikom bave treba da se vrate idealima političkog delovanja, vrednostima, principima i zanemare samopromociju, ličnu koristi i slavu.
Nova stranka poziva sve građane Majura da se vrate normalnom životu, komšijskim razgovorima, suživotu, profesionalnim aktivnostima, sad kada je cirkus otišao iz njihovog mesta i kada izbori polako padaju u zaborav.
Nova stranka izražava i žaljenje zbog kontinuiteta loše vlasti SNS-a koja Majuru u protekle četiri godine nije, a verujemo ni u naredne četiri neće doneti nikakav boljitak, kao što nije za tri godine donela ni Srbiji.
Ipak, na kraju, građani su birali, a mi im želimo sreću i uspeh.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa