4. jun 2015.4. jun 2015.
U OŠ „NATA JELIČIĆ“ ODRŽANA „MALA ŠKOLA“

ZAGREVANjE ZA BUDUĆE PRVAKE

Iako su osnovci već uveliko u iščekivanju poslednjeg školskog zvona koji će ih odvesti na letnji raspust za buduće đake prvake prošlog četvrtka u OŠ „Nata Jeličić“ bilo je veoma zanimljivo. „Mala škola“, koja se tradicionalno četvrtu godinu za redom održava na početku meseca juna, imala je za cilj upoznavanje najmlađih školaraca i njihovih roditelja sa onim šta ih očekuje prvog septembra. Dok su se mališani upoznavali sa učiteljicama Mirom Tomić, Slavicom Popović i Lidijom Obrenović kroz razne aktivnosti, kao i na neizostavnom času fizičkog vaspitanja, roditelji su na prvom roditeljskom sastanku imali priliku da porazgovaraju sa pedagogom Spomenkom Gligorić i psihologom Slobodankom Aleksić na temu „Priprema dece za polazak u školu“ i „O gotovosti dece za polazak u školu“.
- Na ovaj način želeli smo da im saopštimo šta je to što je najbitnije za njih ovih par meseci do polaska dece u školu. Da ih podsetimo na to kako i na koji način da pomognu detetu, šta se očekuje od deteta, koje vrste zrelosti a šta je to što ne bi trebali da traže. Takođe na koji će način razvijati radne navike, pomoći detetu u rešavanju domaćih zadataka. Mislimo da je, bez obzira da li je dete prvo u porodici koje je pošlo u školu ili već imaju nekoliko starije dece, uvek dobro da se zajednički podsetimo. Takođe, cilj nam je da roditelji upoznaju i psihologa i pedagoga radi uspostavljanja komunikacije, ličnog upoznavanja, kako bi u toku školske godine bez ustručavanja mogli da nam se obrate za savet, rešavanje neke dileme ili jednostavno razgovor ““ rekla je pedagog Spomenka Gligorić.
Učenici Produženog boravka sa učiteljem Veskom Isailovićem i bibliotekarkom Mirjanom Živanović izveli su predstavu „Prva ljubav“ poželevši među prvima dobrodošlicu budućim drugarima.
- Veliko je uzbuđenje za buduće učenike i njihove roditelje ali i za nas u školi. Ovo je bila prilika se smanji neizvesnost a prvaci iskuse delić školske atmosfere, da učestvuju u raznim ativnostima, a roditelji čuju neke značajne informacije. Takođe su mogli da vide i delić dodatnih aktivnosti koje naši učitelji realizuje pored redovne nastave i u kojima njihova deca mogu da pokažu svoju kreativnost ““ istakla je psiholog Slobodanka Aleksić.
Poznati po svojim predstavama i priredbama prvaci u septembru mogu, kao i prethodne generacije, očekivati veoma inspirativan prvi školski dan što je potvrdila i ova prošlonedeljna „Mala škola“.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa