4. jun 2015.4. jun 2015.
„NATINI“ UČENICI U KULTURNOM CENTRU PREDSTAVOM OBELEŽILI KRAJ ŠKOLSKE GODINE

PUBERTETSKI „KOČOPERITIS“

Predstavom „Kočoperitis izvesne dame u pubertetu“ učenici viših razreda OŠ „Nata Jeličić“ sa svojim nastavnicama Slavicom Lukić i Ivanom Marković ispratili su prošlog četvrtka još jednu uspešnu školsku godinu. U prepunoj sali Kulturnog centra sjajna generacija mladih talentovanih učenika, neki od njih i po poslednji put, zaigrala je u ovoj predstavi koja već dve godine traje na „daskama koje život znače“.
- Ovo je moj poklon školi pošto sam maturant. Drago mi je što sam ovo uradila za svoju školu. Mislim da će me pamtiti po dobru i po ovoj predstavi. Žao mi je što idem ali mi je drago što sam ostvarila dobar utisak ““ rekla je Kristina Isailović, glavna glumica u predstavi koja će već u narednoj školskoj godini najverovatnije svoje glumačke kvalitete pokazati u nekoj od predstava Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“.
Da je zadovoljstvo bilo raditi sa članovima Dramske sekcije Kristinom Isailović, Mihailom Veljićem, Miroslavom Milutinovićem, Anom Maksić, Milošem Jovanovićem, Katarinom Vasić, Katarinom Pavlović, Bogdanom Radojičićem, Đorđem Urbanom, Kristinom Vasić, Mašom Veljić, Vukom Simićem, Ivanom Jelić, Jovanom Drakulić, Đorđem Blagojevićem, Ivanom Savković, Ognjenom Jevrićem, horom, nastavnicom muzičke kulture Ivanom Marković i učiteljicom Vesnom Mijatović potvrdila je i nastavnica srpskog jezika Slavica Lukić.
- Mjuzikl smo izveli prvi put prethodne školske godine za Dan škole. Odlučili smo se na ponovno izvođenje jer je zadobio velike simpatije naše publike. Pre nas su mjuzikl izveli učenici Muzičke škole „Isidor Bajić“ iz Novog Sada. Uneli smo i neke situacije iz našeg svakodnevnog školskog života. Tema mjuzikla je pubertet glavne junakinje Kristine koja je i glavni pripovedač svih zbivanja u komadu. Mika Antić je rekao da je malo pesama koje govore upravo o onoj prelaznoj fazi između detinjstva i odraslog doba. Ono što važi za poeziju, važi i za dramske tekstove. Veoma malo dramskih tekstova se bave ovim prelaznim periodom - pubertetom. Svi iz večitog trougla deca ““ roditelji - škola mogli su se prepoznati ““ dodala je nastavanica Slavica.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa