4. jun 2015.4. jun 2015.
Donacija kompanije SBB u Šapcu

Digitalna televizija OŠ “Vuk KaradžiĆ“

Kompanija SBB je, u saradnji sa gradom Šapcem, donirala digitalnu televiziju učenicima OŠ “Vuk Karadžić“. Donacija uključuje TV prijemnik, set top boks uređaj i uslugu digitalne televizije, koja će omogućiti nesmetano praćenje digitalnog televizijskog signala.
- Zahvaljujemo se kompaniji SBB na ovoj vrednoj donaciji. Odlučili smo da je uručimo baš OŠ „Vuk Karadžić“ jer ova škola ima vrlo angažovan i spreman nastavni kadar da novu tehnologiju primeni u nastavi. To je upravo ono što želimo da se desi u celokupnom šabačkom obrazovanju ““ izjavio je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Zahvaljujući donaciji svi učenici imaće priliku da prate kanale iz digitalne ponude SBB i koriste brojne prednosti digitalne televizije, među kojima su bolji kvalitet slike i zvuka, veći izbor kanala u digitalnoj ponudi, pretraga programa do 7 dana unapred, veliki broj HD kanala, dok je nastavnom osoblju na raspolaganju opcija “Roditeljska zaštita“, kako bi odredili koje kanale učenici mogu da gledaju za vreme boravka u školi.
Nakon donacija institucijama socijalne zaštite u Vojvodini, koja je bila prva na redu gašenja analognog signala u okviru procesa digitalizacije, kompanija SBB nastavlja sa doniranjem paketa za praćenje digitalne televizije ustanovama i organizacijama u gradovima širom Srbije. Donacija digitalnog paketa u Šapcu je jedanaesta po redu. Do sada su donacije realizovane u Vršcu, Somboru, Zrenjaninu, Kruševcu, Kraljevu, Novom Pazaru i drugim gradovima, dok slede Niš, Pirot i Leskovac.
- Ovim povodom želeli bismo da se zahvalimo na saradnji gradu Šapcu, jer su prepoznali našu inicijativu da omogućimo nesmetano praćenje digitalne televizije učenicima Osnovne škole “Vuk Karadžić“, koju je sam Grad prepoznao kao pravo mesto za donaciju. Verujemo da će im ovaj paket omogućiti da vreme provedu kvalitetnije i lepše, uz moderan pristup učenju ““ istakla je Jovana Lukić, direktorka korporativnih komunikacija kompanije SBB i dodala da kompanija ima više od deset godina iskustva u pružanju digitalnog signala svojim korisnicima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa