4. jun 2015.4. jun 2015.
TROSTRUKO ODLIČJE ZA „NIKOLAJEVCE“ NA MALIM OLIMPIJSKIM IGRAMA

OBOREN DRŽAVNI REKORD

Otkako traje projekat „Rasti zdravo - sport u škole“ nije se desilo da jedna škola na Malim olimpijskim igrama osvoji više od jedne medalje. To se ovoga puta dogodilo učenicima OŠ „Nikolaj Velimirović“ koji su se iz Novog Sada vratili sa tri odličja - dve zlatne i jednom srebrnom medaljom.
- Mogu samo da kažem da su deca ostvarila neverovatan rezultat. Pokazali smo neki kontinuitet već četiri godine na državnim prvenstvima. Svake godine smo osvajali po jednu medalju. Ove godine osvojili smo tri medalje. Time smo oborili državni rekord otkako postoji takmičenje u Malim olimpijskim igrama. Deca su mnogo napredovala motorički. Prati se rad, testiramo decu i dalje tako da je ovo siguran sam najbolji projekat i sportska aktivnost koja je urađena na nivou države. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi na podršci, Sportskom savezu grada Šapca i Savezu za školski sport Srbije kao i kolektivu škole, roditeljima i takmičarima ““ rekao je Bojan Nikolajević koji je sa Majom Perić bio realizator projekta „Rasti zdravo“.
Jana Perić, Andreja Vasić, Milica Vujović, Anđelija Tošić, Ksenija Arsenović bile su deo ekipe koje su sačinjavale učenice trećeg razreda. One su na „Poligonu svestranosti“ pokazale šta znaju i umeju, a da je to bilo više nego odlično potvrdilo je osvojeno prvo mesto, zlatne medalje na grudima i pehar u rukama.
- Bilo je lepo. Nije bilo teško. Najviše mi je odgovaralo gađanje. Tu sam bila odlična. Vreme je bilo savršeno i bili smo super. Drago mi je zbog ove nagrade. Nastaviću dalje da se bavim ovim sportom ““ uverena je je Ksenija Arsenović, učenica III3.
Reči pohvale za ove sportski spremne devojčice imala je i učiteljica Rada Pavlović.
- Ovo je zaista sjajna generacija. Osvojili su zlatne medalje. Zaokružili smo jednu divnu priču trenirajući tri godine. Zaslužuju zlatne petice u dnevnik ““ dodala je učiteljica.
Ništa manje nisu bili uspešni ni učenici drugog razreda koji su na „Poligonu spretnosti“ među dvadeset ekipa bili najbolji.
- Bila je jaka konkurencija ali smo osvojili zlatnu medalju. Pripremali smo se za takmičenje svaki dan ““ istakao je Lazar Cvejić ponosno pokazavši svoju zlatnu medalju.
Ekipa drugog razreda, sastavljena od najboljih sportista, vredno je radala tokom cele školske godine.
- Znali smo da su dobri jer su i prošle godine osvojili medalju ali srebrnu. Ove godine pojačali smo ekipu tako da smo prezadovoljni sa postignutim ““ nije krio svoje oduševljenje ni učitelj Milorad Mića Milovanović.
Malo je falilo da se i najmlađi okite zlatnom medaljom. Po rečima učiteljice Zorice Simić vodila se velika bitka između „Nikolajevaca“ i učenika iz Požarevca.
- Fantastično su se snašli zahvaljujući trenerima Maji i Bojanu. Stvarno su radili i pripremili se. To je odličan rezultat s obzirom da su se prvi put takmičili na Olimpijskim igrama. Između nas i Požarevca bila je mala, nebitna razlika. Prezadovoljni smo, a oni su presrećni. Sledeće godine ćemo se potruditi da sa trenerima poradimo na tim nekim greškama i ispravimo tako da se nadamo zlatu ““ uverena je u još bolji plasman svojih učenika učiteljica Zorica.
Da je na „Zabavnom poligonu“ stvarano bilo zabavno potvrdila je i Mija Jovanović.
- Dugo smo se pripremali, vežbali i onda smo se takmičili. Meni je bilo sve lako ““ sa osmehom je dodala Mija.
Na Vidovdan, kada će dobiti svoje knjižice sa ocenama, ovim malim velikim sportistima biće uručene i specijalne nagrade za sve ono što su postigli na sportskim terenima.
- Deco, sa velikim željama smo vas poslali u veliki grad. Očekivali smo pobedu, bar jednu, ali vi ste došli sa tri pehara i šta čovek da kaže nego da smo svi mi sa suzama radosnicama primili tu vest u subotu. Ponosni smo na vas i kolege koje su sa vama radile sve vreme i u subotu delili te trenutke radosti ““ rekla je direktorka Vesna Živanović koja se mališanima obratila proteklog ponedeljka u sportskoj hali zahvalivši im se na velikoj radosti koju su doneli svima u školi.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa