4. jun 2015.4. jun 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST PREDŠKOLSKE USTANOVE „NAŠE DETE“ ŠABAC

DIREKTORKA PODNELA OSTAVKU

Marica Vuletić, dugogodišnji direktor PU „Naše dete“ u Šapcu, 3. juna 2015. godine, podnela je neopozivu ostavku na ovu funkciju, iz ličnih razloga. Nakon utvrđivanja prestanka dužnosti direktora i članovi Upravnog odbora naše ustanove i sami su podneli neopozive ostavke na svoje funkcije.
Direktorka Marica Vuletić, kao i članovi Upravnog odbora, ovim nesebičnim činom žele da omoguće kontinuiran kvalitet i nesmetan vaspitno-obrazovni rad ustanove.
Naime, PU „Naše dete“ je bila pod različitim vrstama inspekcijskih nadzora već više meseci, tokom kojih su direktor i jedan broj zaposlenih svoju radnu energiju morali da usmeravaju na odbijanje neosnovanih navoda, trudeći se da ne zanemare svoju osnovnu delatnost ““ brigu o deci.
Istovremeno, ni u jednom inspekcijskom nadzoru nije utvrđen nezakonit rad niti ozbiljan propust u radu direktora i Upravnog odbora.
Tokom osmogodišnjeg mandata, Marice Vuletić, u PU “Naše dete“ izgrađena su dva nova i adaptacijom privedena nameni još dva objekta za boravak dece predškolskog uzrasta što je omogućilo skoro ukidanje liste čekanja. Takođe, u toku su i završni radovi na izgradnji objekta kuhinje, koja će početi sa radom krajem juna 2015. godine.
Danas, naša ustanova brine o 3.000 mališana koji borave u bezbednom okruženju, a istovremeno kvalitet vaspitno-obrazovnog procesa se permanentno unapređuje i podiže na viši nivo.
Istovremeno, PU “Naše dete“ je bila ozbiljan resurs, a zaposleni u njoj dali značajan doprinos u aktivnostima koje su sprovođene u odbrani od majskih poplava 2014. godine.
Ovo su neke od činjenica, zbog kojih je Predškolska ustanova “Naše dete“ svrstana u jednu od vodećih u Srbiji, što potkrepljuje i poslednje priznanje koje je u poseti našoj ustanovi uputila g-đa Jolanda san Hoze, šef prvog sektora operacija u Delegaciji Evropske Unije, kao najboljem partneru u realizaciji projekta“IMPRES“, koji je tri godine sprovođen u 15 gradova i opština u Srbiji.
Svakodnevno devetomesečno angažovanje na prikupljanju dokaza i pobijanju netačnih navoda iz anonimnih prijava, uz potrebu maksimalnog angažovanja u organizaciji dnevnih aktivnosti kako bi ustanova nesmetano funkcionisala na dosadašnjem nivou, doveo je do toga da direktor Marica Vuletić nije više želela izlaganje ovoj vrsti presije i dalje nanošenje štete ustanovi.
Članovi Upravnog odbora podržali su odluku direktora i postupili u skladu sa iznetim, te i sami podneli ostavku.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa