11. jun 2015.11. jun 2015.
STRELjAŠTVO: KLUB IZ NOVOG SELA

KLUB DIKA SELA

Navedeni klub je registrovan u Novom Selu čine ga: Marković Zlatomir rođen 2002. godine, ide u šesti razred, Marković Milku rođena 2000. godine ide u osmi razred, Marković Milku rođena 2002. godine ide u sedmi razred, Jovanović Dejana rođenog 2002. godine ide u šesti razred, Babić Dunja rođena 2002. godine ide u šesti razred.
- Kako vidite to su još deca od 12 do 15 godina, idu u Osnovu školu “Jovan Cvijić“ u Debrcu, prvo troje dece a druga dva deteta žive u Beogradu i samo dolaze da treniraju u Novo Selo jer im je rodbina iz Novog Sela. Treninge sam organizovao na tavanu svoje kuće tako što sam napravio strelište sa dva streljačka mesta i deca tu treniraju samo kad sam ja prisutan, a to je obično od četvrtka do nedelje. Napravimo mi dosta treninga, a najviše preko letnjeg raspusta kad su svi tamo. Tako smo i prošlog leta počeli prvo samo sa Zlatomirom a onda i sa ostalima.
Inače deca su pioniri i pionirke u serijskoj vazdušnoj pušci a kadeti, kadetkinje, mlađe juniorke i mlađi juniori na standardnom vazdušnom pištolju, kaže trener Ljubiša Jovanović iz Zemuna koji sada živi u rodnom Novom Selu kod Debrca tvorac šampiona koji dirljivu ispovest nastavlja.
- Marković Zlatomir pojedinačno 3. mesto na Novogodišnjem turniru u Obrenovcu. Na Ligi Beograda od ukupno 60 pionira bio je 7, popravio je lični rekord na 177 krugova što je i najvredniji njegov rezultat. Što se tiče pištolja, popravio je lični rekord sa 412 krugova na 509 krugova samo za jednu sezonu a najmlađi je član kadeta i ml. juniora u Srbiji. U Beogradu je osvojio 8. mesto i plasman na prvenstvo Srbije gde je imao normu za mlađe juniore od 480 krugova. Na prvenstvu Srbije bio je 14. za kadete i 18. za mlađe juniore a oni su svi rođeni 1997. i mlađi. Ukupno je bilo 26 strelaca. Marković Milka na ligi Beograda u pištolju osvojila je dve bronzane medalje i postigla lični rekord od 326 krugova. Na prvenstvu Beograda ostvarila normu za mlađe juniorke od 320 krugova i na prvenstvu Srbije imala zapažen nastup. Marković Nevena je na ligi Beograda posle 6. kola ukupno bila treća i bronzana medalja, na prvenstvu Beograda bila je dobra a tek na prvenstvu lige Srbije ostvarila svoj najbolji rezultat od 343 kruga što joj je i lični rekor i bila 7. u Srbiji. Na prvenstvu Srbije bila je 9. sa 338 krugova što su izuzetno dobri rezultati za kadetkinje a ona je najmlađa kadetkinja u Srbiji. Imala je i zapažen uspeh i kao mlađa juniorka. Ekipno u Beogradu treće mesto za mlađe juniorke iako su one još kadetkinje. Na prvenstvu Srbije bile su četvrte. Ovi veoma brzo postignuti rezultati daju nam za pravo da dobro radimo i da ćemo naredne godine biti još bolji stim što one će biti kadetkinje još dve sezone. Nadamo se i boljim rezultatima i plasmanima i na prvenstvu Beograda i Srbije.
Opština Vladimirci će pomoći koliko može, nadaju se u klubu, a za uzvrat obećavaju nova čelna mesta. Dokaz da veliki rezultati mogu da stignu i iz malih mesta.
S. Kosanić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa