11. jun 2015.11. jun 2015.
RVANjE: KLUB VITEZ

UGLjEŠA GAJIĆ PRVAK SRBIJE

Protekle subote u Kanjiži je održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u grčko-rimskom stilu. Takmičari „Viteza“ su osvojili dve medalje, Uglješa Gajić je postao prvak Srbije, Nemanja Gligorić je osvojio bronzanu medalju dok je Momčilo Gajić izgubio u borbi za bronzu i zauzeo peto mesto. U ukupnom plasmanu „Vitez“ je bio sedmi od 21 ekipe.
I prethodni vikend, je takođe bio izuzetno bogat i uspešan za Rvački klub „Vitez“. U subotu i nedelju su u Somboru održana Prvenstva Srbije u slobodnom stilu za sve uzrasne kategorije a šabački rvači su osvojili 13 medalja.
U subotu su nastupali mlađi pioniri i seniori. Prvaci Srbije postali su mlađi pioniri Marija Žabaljac, Uglješa Gajić i Petar Kokić, drugi je bio Momčilo Gajić, dok su treća mesta zauzeli Nemanja Gligorić i Mladen Stanković. U ekipnom plasmanu ekipa mlađih pionira je zauzela treće mesto iza ekipa „Potisja“ iz Kanjiže i „Sente“.
U konkurenciji seniora nastupilo je 96 takmičara a bronzane medalje za „Vitez“ su osvojili do 74 kg Aleksandar Gosta i do 86 kg Marko Panović, ostvarivši po tri pobede i jedan poraz.
U nedelju su nastupali stariji pioniri i juniori. Uglješa Gajić je potvrdio svoju dominaciju i u starijem uzrastu i ponovo osvojio zlatnu medalju. Prvi je bio i Ilija Petrović dok je Ivana Jelić zauzela treće mesto.
Kod juniora ostvarivši po tri pobede, prvaci Srbije postali su do 74 kg Aleksanad Gosta i do 84 kg Nikola Nikolić, i ovaj rezultat će ih najverovatnije odvesti na Prvenstvo Evrope krajem juna u Istanbul.
I mlađi pioniri i juniori su u ukupnom plasmanu zauzeli druga mesta.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa