Инфо

Берза

  • aero 800 ⚫ 0,00%
  • fito 2.950 ⚫ 0,00%
  • niis 686 ⚫ 0,00%
(11. јун 2015.)
ЈУБИЛЕЈ ГЕНЕРАЦИЈА УЧИТЕЉСКЕ ШКОЛЕ ИЗ ШАПЦА

ЧЕТИРИ И ПО ДЕЦЕНИЈЕ УЧИТЕЉСТВА

Генерација некад престижне Учитељске школе „Душан Јерковић“ из Шапца, која је дипломирала далеке 1970. године и била последња генерација уписана на петогодишње школовање, протекле суботе обележила је 45 година од завршетка школовања и стицања дипломе учитељске школе и звања учитељ.
Од око 120 ученика те генерације, јубилеју пред бившом школом окупило се њих 35, а присуствовао је и један од тадашњих професора, Живорад Трифуновић Жижа. Генерацијској причи на сусрету никад краја. Нека сећања су избледела али она драга, која су подсећала на младост рану и згоде и незгоде за време школовања, у свима су будила лепа осећања.
Многи свршени дипломци ове школе су касније постали наставници, професори, дипломирани економисти, педагози, психолози, новинари, предузетници, издавачи, а једна од колегиница, Анђелка Лазић-Мандић, докторирала је на групи за српскохрватски језик и књижевност и још увек предаје на Високој школи за образовање васпитача. Остали су отишли у заслужену пензију.
Обележавање јубилеја настављено је слављем у ресторану „Цар“ на Старом тркалишту уз музику и песму а весеље је трајало до касних послепоноћних сати.
Ова генерација „учитељаца“ , с обзиром на године и природни одлив, сваке године организује сусрете а овај је био посебно важан јер су обележене четири и по деценије од дипломирања.
Жарко Павловић

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa