11. jun 2015.11. jun 2015.
JUBILEJ GENERACIJA UČITELjSKE ŠKOLE IZ ŠAPCA

ČETIRI I PO DECENIJE UČITELjSTVA

Generacija nekad prestižne Učiteljske škole „Dušan Jerković“ iz Šapca, koja je diplomirala daleke 1970. godine i bila poslednja generacija upisana na petogodišnje školovanje, protekle subote obeležila je 45 godina od završetka školovanja i sticanja diplome učiteljske škole i zvanja učitelj.
Od oko 120 učenika te generacije, jubileju pred bivšom školom okupilo se njih 35, a prisustvovao je i jedan od tadašnjih profesora, Živorad Trifunović Žiža. Generacijskoj priči na susretu nikad kraja. Neka sećanja su izbledela ali ona draga, koja su podsećala na mladost ranu i zgode i nezgode za vreme školovanja, u svima su budila lepa osećanja.
Mnogi svršeni diplomci ove škole su kasnije postali nastavnici, profesori, diplomirani ekonomisti, pedagozi, psiholozi, novinari, preduzetnici, izdavači, a jedna od koleginica, Anđelka Lazić-Mandić, doktorirala je na grupi za srpskohrvatski jezik i književnost i još uvek predaje na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača. Ostali su otišli u zasluženu penziju.
Obeležavanje jubileja nastavljeno je slavljem u restoranu „Car“ na Starom trkalištu uz muziku i pesmu a veselje je trajalo do kasnih posleponoćnih sati.
Ova generacija „učiteljaca“ , s obzirom na godine i prirodni odliv, svake godine organizuje susrete a ovaj je bio posebno važan jer su obeležene četiri i po decenije od diplomiranja.
Žarko Pavlović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa