11. jun 2015.11. jun 2015.
OPROŠTAJNA ŽURKA GENERACIJE 2000. NA NEMAČKOM

MATURSKA KREATIVNOST

U OŠ „Mića Stanojlović“ u Koceljevi ne nedostaje kreativnosti što su nedavno potvrdili i prof. nemačkog jezika Bojana Vukotić i prof. muzičke kulture Ivan Marković. Svojim osmacima priredili su „Abschiedsparty“, odnosno „Oproštajnu žurku“.
Nadasve inovativna oproštajna žurka izvedena je u celosti na nemačkom jeziku a učešće su uzeli učenici i Dečji hor „Lira“. Program je otpočeo intoniranjem himne Evropske unije na nemačkom jeziku „Ode die Freude“ iz čuvene Betovenove „Devete simfonije“. Kratak komični skeč „Lehrer in der Schule“ („Nastavnica u školi“) doneo je interesantnu ljubavnu scenu. Dečaci su izveli rep verziju pesme „Ich kMA“™KOMann...“ dok je interpretacijom poznate numere „Es njar einmal im Dezember“ iz animiranog filma „Anastazia“ Teodora Dajić zadivila sve prisutne. Tatjana Petrović odrecitovala je „Heimveh“. Program je završen izvođenjem pesme „Jeden Tag un jeden Nacht“.
Na ovaj način učenici sa svojim profesorima pokazali su da pored znanja poseduju veliki entuzijazam i volju da svoje časove učine što kreativnijim šaljući istovremeno poruku da će inovacije u nastavi biti predmet njihovog stalnog usavršavanja u budućnosti.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa