11. jun 2015.11. jun 2015.
PETACI IZ ZMINjAKA USPEŠNI NA DEČJEM SABORU „DANI ĆIRILICE“

LIKOVNjACI BEZ PREMCA

Iako su tek nedavno završili peti razred učenici OŠ „Jovan Cvijić“ iz Zminjaka, na ovogodišnjem Dečjem saboru „Dani ćirilice“ pokazali su nesumnjivi talenat kada je u pitanju likovno stvaralaštvo. Od preko šest hiljada pristiglih radova na Republičkoj likovnoj smotri u organizaciji Udruženja „Dani ćirilice Bavanište“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, među najbolje izabrani su i radovi Valentine Moravčević, Nikole Mirčića, Anđele Jelić i Milice Čolić.
- Za rad me je podstakla nastavnica likovnog Danka Milićević uz koju sam postala svesna svoga talenta iako sam ljubav prema crtanju imala od malena. Inspiraciju sam nalazila u svom okruženju, prirodi, internetu, knjigama ““ rekla je prvonagrađena u oblasti ilustracija Valentina.
Druga nagrada za ilustraciju pripala je Nikoli Mirčiću, koji je, kako je i sam istakao, veoma radoznao.
- Još od malena voleo sam da crtam meni nove i zanimljive stvari. Iz godine u godinu moje veštine slikanja su se poboljšavale ““ objasnio je Nikola zahvalan svojoj nastavnici koja ga je podstakla da učestvuje na konkursu.
Umešnost u oblasti inicijala ispoljila je Anđela Jelić pa zato ne čudi što joj je pripalo drugo mesto.
- Ljubav prema umetnosti javila se na početku petog razreda. Nastavnica me kroz priču i objašnjavanje motiviše za rad. Duhovita je i dobra ““ nije krila oduševljenje Anđela svojom mentorkom.
U oblasti kaligrafije najbolje se pokazala Milica Čolić koja je osvojila treće mesto.
- Kaligrafija je postala moja velika ljubav zahvaljujući nastavnici Danki. Zadovoljna sam uspehom na ovom konkursu. Iskrice sreće i zadovoljstva preplavili su moja osećanja.Trudiću se i ubuduće - obećala je Milica.
Ljubav prema ovom vidu umetničkog stvaralaštva, podstaknuta entuzijazmom nastavnice likovne kulture Danke Milićević, samo su jedan od pokazatelja da se sa malo volje i istrajnosti može postići mnogo toga.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa