11. jun 2015.11. jun 2015.
TRIBINA U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ

OPISMENISMO LI SE DIGITALNO

U Biblioteci šabačkoj, održana je tribina o primeni digitalnih medija u nastavi. Govorile su mr Danijela Šćepanović, samostalni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Željka Bojić, profesor razredne nastave u OŠ “Janko Veselinović“.
- Nemamo podatke o tome koliko su naši učenici digitalno kompetentni, ali znamo da većina njih provodi vreme na internetu radi zabave, ne radi učenja. U Evropi, posle 20 godina ozbiljnih ulaganja u primenu informaciono - komunikacione tehnologije u obrazovanju, imamo podatke da se samo 30% učenika smatra digitalno kompetentnim, što podrazumeva širok spektar znanja, navika, umenja i stavova, naglasila je Šćepanovićeva.
Digitalna pismenost učenika uslovljena je digitalnom pismenošću nastavnika. Željka Bojić, koja poslednjih deset godina ulaže veliki trud na ovom polju, naglasila je da su najkorisniji primeri pozitivne prakse. Dva specijalna gosta, Valentina Janković i Aleksa Panović, učenici četvrtog razreda OŠ “Janko Veselinović“, podelili su sa prisutnima šta su naučili od učiteljice Željke.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa