18. jun 2015.18. jun 2015.
Peti trkaČki dan u Šapcu

KVALITET I BRZINA

Kada je trebalo dokazati kvalitet, viđen je, kada je trebalo biti najbrži, bili su, kada je bilo potrebno biti vlasnik istine i kvaliteta sportskih grla iz Mačve i Šapca, sportska grla tog krajolika, bila su najbolja u pesku, na Čukarici, na poslednjoj proveri pred trku života- Derbi, drugi ovogodišnji Klasik. Od pet galopskih nadmetanja, četiri su pripala grlima iz Šapca. To je, učinak naših konja u Beogradu.
Na travi, u Šapcu, peti takmičarski dan, kao da je bio nastavak kvalitetnih takmičenja iz Beograda. Četiri trke galopera i jedna u sulkama imali su svoje veoma uzbudljive finiše kao i dešavanja na takmičarskoj stazi. Centralni događaj dana bilo je Grup tri takmičenje pod nazivom, „Memorijal Srećka Marića“, na deonici od 1.800 metara, gde je učestvovalo osam izuzetno kvalitetnih konja. U tom takmičenju, najbrži bio je Dalas, u sedlu sa Vujkovićem. Očekiva?o se u finišu trke veliki obračun između Dalasa i Nauti Džeka i bilo ga je, ali brži i raspoloženiji bio je ždrebac porodice Ranković. Treće mesto zauzeo je Džamuka, sa Glogovcem na leđima, a četvrtoplasirana, bila je omica Gracias ala Vida i Željko Ilić.
Uz to nadmetanje, pažnju posetilaca privukla je trka konja od tri godine, na stazi dugoj dvehiljade metara. Ponovo za svoje protivnike nije bio dostižan Mister Bas, kojeg je do cilja dobro rasporedio Tika Vujković. Iza tog „dvojca“, došli su Bruner, Palmizana i Akacija. U takmičenju trogodaca i starijih grla na stazi od 1.350 metara, pobedio je El Klasiko, drugu pozciju odbranio je Atos, treći bio je Ispahan, a na četvro mesto plasirao se Kličko. U nadmetanju Handikap tri, najbrži bili su Klara Aznavur, iz Štale „Rašić“, koju je dobro pripremio trener Zoran Lukić, Fantastik Filing, Patricija Gold i Teror.
U nadmetanju, Kategorije dva, na stazi od 1.600 metara, za istu starsnu grupu konja, najbrža bila je, Kreizilitlting, sa Šašićem u sedlu, za njom , došli su Leidi Bironesa, Azarenka i Halo Beibi. Kako to tradicija nalaže takmičenje u smiraj prvog letnjeg dana zatvorili su sulkaši. Njih šest vodilo je veliku borbu posle starta trke i mnogo promena u redosledu pre cilja najspremniji ali i najizdržljiviji bio je Ludvig van Gile, kojeg je vozio trener i vlasnik Zoran Vasić- Šucin. Drugi kroz ciljnu ravan prolazi Princ krivajski, treći je Delon a četvrto mesto pripalo je, Kockaru, kojeg je vozač Uglješić, mnogo potrošio menjajući mu pozicije tokom trke. Naredno okupljanje, na najposećenijem sportskom objektu u našem gradu biće sedmog jula. A pre toga, treba poželeti što viši plasman Mister Basu, u Mađarskom Derbrcu, jer to je grlo, koje posle Kive i Ivo Džime, predstavlja uspešno naš konjički region van granica Srbije.
B.P.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa