18. jun 2015.18. jun 2015.

MOĆNI DVOSED NA TRONU

Na Prvim Evropskim igrama u Azerbejdžanu, Nebojša Grujić (Zorka ““ Šabac) i Marko Novaković (Zmaj ““ Zemun) pobedili su u finalu trke kajaka dvoseda na 200 metara. Kajakaška takmičenja održana su (14. ““ 16. juna) na Regionalnoj stazi reke Kur kod grada Mingečevir, 290 km od Bakua. Ovom pobedom, Grujić i Novaković su tituli prvaka sveta dodali i naslov prvih pobednika na Evropskim igrama. Njihova pobeda je bila ubedljiva, što je retkost u šprinterskim trkama. Srebrnu medalju osvojili su Nemci (Rauhe-Lipšer), a bronzanu Mađari (Totka ““ Molnar). Da podsetim, na svakom od ovogodišnjih takmičenja, Grujić i Novaković, osvojili su medalju.
Marko Dragosavljević (Zorka ““ Šabac), najmlađi prvak Evrope, nije se domogao medalje, osvojio je četvrto mesto u trci K-1 na 200 metara.
Sa tri osvojene medalje, dve zlatne (Grujić ““ Novaković i Starović ““ Ružičić u K-2) i jednom srebrnom (sestre Moldovan, takođe u K-2), kajakaški tim Srbije takmičenje na Evropskim igrama, završio je četvrtim mestom na listi osvajača medalja.
- Ovo je istorijski uspeh našeg kajaka, naglasio je trener naših kajakaša Uroš Pavlović.
A.Đenadić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa