18. jun 2015.18. jun 2015.
DEČJI HOR „MLADIŠA“ ODRŽAO PRVI KONCERT

ŠABAČKI SLAVUJI

Muzika je protresla sve proteklog ponedeljka u Velikoj sali Kulturnog centra kada je Dečji hor „Mladiša“ Kancelarije za mlade grada Šapca nastupio prvi put. Za samo tri meseca, koliko je proteklo od audicije, članovi hora uspeli su da savladaju devet numera. Pevalo se na srpskom ali i na engleskom jeziku uz muzičku pratnju korepetitora Ivane Pavlović.
- Divno nam je bilo. Stvarno smo se lepo zabavljali. Mislim da im se najviše svidelo što su bili zajedno, družili se, upoznavali nove drugare i drugarice. Što je najvažnije, naučili su da se druže, lepo ponašaju. Pored pevanja učim ih kako da postanu dobri ljudi. Dragoceni trenuci za sve - rekla je Suzana Gajić, diplomirani muzički pedagog.
Prepuna sala odzvanjala je gromkim aplauzima ispunjenim oduševljenjem. Ponos nije krila ni direktorka Kancelarije za mlade grada Šapca Naila Mehmedović.
- Ponosna sam što su za ovako kratko vreme uspeli da postignu mnogo toga da naprave, tj. da se svi sjedine u ovakvo jedno prelepo delo kao što je Dečji hor „Mladiša“. Projekat je nastao kao ideja čelnika Gradske uprave, pre svega odbornika Milutina Stankovića i gradonačelnika Nebojše Zelenovića, a mi smo je bez ikakvog razmišljanja prihvatili. Zadovoljni smo odzivom dece na audiciji i ukazanim poverenjem roditelja koji su prepoznali ovaj projekat kao još jedan vid aktivnosti kojim njihovo dete može da se bavi. Deca će imati priliku da učestvuju na raznim festivalima dečjih horova po Srbiji. Trudićemo se da što više promovišemo naš hor i da budemo u pravoj službi našem gradu - obećala je direktorka.
Svi oni koji nisu bili u prilici da čuju Dečji hor „Mladiša“ moći će to da urade već prvog jula ispred Kulturnog centra na otvaranju Dečjeg festivala u Šapcu. Za nove članove audicija će biti organizovana u septembru.
O. G.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa