18. jun 2015.18. jun 2015.
KARAVAN LEPIH UMETNOSTI POSETIO ŠABAC

DOLAZI DOBA KREATIVNOSTI

Čovek može svojom voljom, željom, opredeljenjem i upornošću da postigne sve što hoće, poručio je proteklog ponedeljka glumac Branislav Lečić na radionicama „Karavana lepih umetnosti“ u Šabačkom pozorištu. Svojom kulturnom misijom, pored Lečića, jedan od najproduktivnijih televizijskih reditelja i docent Akademije lepih umetnosti „Todoris“ Petar Stanojlović i vizuelni umetnik, slikar i dizajner Jelena Blečić, ponudili su rešenja prilikom odabira budućih zanimanja podstakavši na samoinicijativno kreativno delovanje.
- Edukativni centar „Lekart“ koji okuplja mlade ljude pred fakultet ima za cilj da postakne mlade, ali i starije, da se ostvare kroz umetnost. Na Zapadu to je godina traženja. Zajedno sa Akedemijom lepih umetnosti, gde ću biti predavač, želeli smo da umetnost, kao što je muzika, ples, gluma, pevanje, reč, pisanje scenarija, drame, novinarske priče, itd., ode odmah Karavanom u službu mladima, da sa njima razgovaramo, da podelimo dileme, stavove i mišljenja, kako bi bili sigurniji u svojoj odluci. U svetu upravo oni ljudi, koji su sposobni da svoju kreativnost otvore bez obzira čime se bave, postaju uspešni jer dolazi doba kreativnosti a ne samo više stručnosti. Stručnost je nešto što se podrazumeva ali da vidimo koliko smo kreativni. Mislim da nekada treba čak i žrtvovati pola godine ili celu godinu kako bi čovek kroz određenu umetnost, pronašao sebe. Ne mora time da se bavi ali to svakako jeste otvaranje sopstvenog bića i neka vrsta fokusiranja za ono što hoćeš. Tražiti ono što će probuditi sopstveno biće a ne posle ceo život biti nesrećan i raditi nešto što eto morao sam - rekao je Lečić.
Novi susret planiran je za septembar kada će svi oni koji se nisu pronašli u nečemu ili se nisu nigde upisali imati priliku da otkriju draži glume, dizajna, slikarstva, menadžmenta u umetničkoj produkciji i medijima.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa