18. jun 2015.18. jun 2015.

JUBILEJ CRKVE U DONjOJ BADANjI

Hram Svete Trojice u Donjoj Badanji podnio planine legendarnog Cera proslavio je 04.06.2015. godine 80 godina postojanja.
Proslava je održana na dan slave Svete trojica u hramu i porti crkve uz prisustvo episkopa šabačkog Lavrentija, šabačkog crkvenog hora, većeg broja sveštenika i nekoliko stotina vernika i parohijana sela Donje i Gornje Badanje i Donje Sipulje.
Posle Svete arhijerejske liturgije episkop Lavrentije zajedno sa domaćinom slave Milom Lazarevićem i grupom vernika rezao je slavski kolač i svečano je episkop uručio GRAMATE najviše priznanje od Eparhije šabačke kao i zahvalnice velikim donatorima ove svetinje.
Pod ogromnom šatrom u crkvenoj porti serviran je ručak za preko 500 vernika gde je među njima bilo mnogo koji su doputovali iz Beograda, Šapca i Loznice, koje je zabavljao orkestar “Rađevski voz“ iz Krupnja.
Veselje je trajalo do ponoći uz pesmu, svirku i veselje sa neprekidnim serviranjem hrane i pića za sve pristigle vernike i ostale namernike.
Kolo u porti crkve igralo je satima i satima, a stariji ljudi rekoše da je zadnji put ovde u crkvenoj porti kolo igralo na Svete Trojice pre 45 godina.
Organizacija je bila besprekorna zahvaljujući svešteniku ove crkve Draganu Jeremiću i Crkvenom odboru.
Incidenata nije bilo, a policija je u većem broju bila na nivou.
Borisav Gajić, Donja Badanja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa