18. jun 2015.18. jun 2015.
REAGOVANjA

SMEJEMO SE SAMI SEBI

U „Glasu Podrinja“ oglasila se neka DPS partija ili stranka, za koju do sada nisam čuo da postoji u Šapcu, svojim saopštenjem za javnost, pod nazivom „Rijaliti za Vučića“.
Pošto politički ne pripadam nijednoj partiji ni stranci, a stalno prateći političku situaciju u zemlji, zaključujem da je ova stranka sastavljena od „preletača“, od ljudi željnih vlasti, i sve tako gde bi njih dovela, ako ne na čelu države ono bar na lokalnom nivou. Ovu stranku nisam zapazio na poslednjim izborima. Bez namere da nekoga vređam, tim pre što nikoga ne poznajem, ipak, prema njihovom statusu u gradu sa ovakvom uvredljivom izjavom prema svom državnom premijeru preterali su. Sigurno oni kao i ja znaju šta je „rijaliti“ i da tu nema mesta za premijera, pa su tako uvredili ne samo premijera Vučića već Srbiju. Nije važno da li ja podržavam ili ne Vučića, ali njega je izabralo više od milion ljudi, što nije malo za ovoliku Srbiju. Svuda gde se neko kao prvi među jednakima izabere svi ostali moraju da ga poštuju, dok ga ne promene za zakonski način - izborima. Dakle, izabrani premijer je naše oličenje svega, kakav on takva nacija i sve nam je takvo. To znaju i stranci pa se tako i odnose prema nama. Ako neko, kao sada SDP, omalovažava tako izabranog prvog čoveka uvredljivim izrazima on baca ljagu na sve birače koji su glasali za njega. Po njima, tako ispada, ovi birači ne znaju koga i zašto su birali.
„Glas Podrinja“ jeste lokalno sredstvo informisanja ali njegove tekstove čitaju i drugi van ovog lokala i, kao ovo saopštenje DPS, truju okolinu i unose nemir i razdor među građanima, sve zbog toga što neka grupica ljudi, u političkoj borbi, ne uspeva da nametne sebe i svoju političku većinu. Lepo bi bilo da se u sledećem „Glasu“ isto ovakvom izjavom izvinu čitaocima, zbog nenamernog vređanja premijera.
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa