18. jun 2015.18. jun 2015.
ZORAN ŽIVKOVIĆ U POSETI ŠAPCU I LIPOLISTU

RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA

Predsednik Nove stranke Zoran Živković posetio je Šabac i mačvansko selo Lipolist u subotu, 20. juna, gde je u sklopu akcije „Pitajte poslanika“ razgovarao sa građanima o problemima koji ih muče, kao i predlozima “Nove“ za njihovo rešavanje
Nova stranka je i proteklog vikenda organizovala akciju „Pitajte poslanika“ koja za cilj ima uspostavljanje neposredne komunikacije između građana i njihovih izabranih predstavnika u parlamentu. Ovog puta, priliku da postave pitanja, požale se na probleme, iznesu sugestije ili, pak, kritike na račun rada poslanika “Nove“, imali su Šapčani i to u razgovoru sa narodnim poslanikom Zoranom Živkovićem.
Živković je istakao da su Šapčani uglavnom izražavali nezadovoljstvo zbog teške materijalne situacije i manjka posla, te pitali šta to treba da se promeni da bi građanima konačno krenulo nabolje. Rešenje je, napomenuo je, ozbiljan rad, a ne prazne priče, a preduslov za to ““ promena vlasti.
-Vođenje politike na nervnoj bazi i korišćenje velikih reči bez ikakvog sadržaja, neće promeniti Srbiju. Ona mora da se menja i ovo su poslednji meseci kada moramo da uhvatimo i kontakt i ritam sa 21. vekom. Prvi korak ka tome je promena ove loše vlasti ““ rekao je Živković i dodao da lokalni izbori koji se očekuju početkom naredne godine jeste prilika koju Srbija ne sme da propusti.
Kako je napomenuo, uprkos teškoj situaciji, građani ne smeju da podlegnu pasivnosti i apatiji, već ispravnom odlukom na izborima moraju da kazne one koji su za svega tri godine Srbiju uveli u sunovrat.
Lider “Nove“ takođe je posetio i mačvansko selo Lipolist, poznato po svojim čuvenim rasadnicima ruža, a čiji se žitelji uglavnom bave zemljoradnjom i voćarstvom. Budući da se tog dana održavao 21. po redu tradicionalni festival cveća „Ruže Lipolista“, Živković je sa proizvođačima, distributerima i meštanima ovog sela razgovarao o mogućnostima unapređivanja poljoprivredne proizvodnje u Lipolistu i bolje organizacije proizvođača i njihovih udruženja. Takođe je imao priliku i da bude gost jednog od najčuvenijih Lipolištanaca, slikara Slobodana Topalovića i etno sela u vlasništvu njegove porodice, te odao priznanje bogatoj etno zbirci koja čuva autentični duh Mačve od pre stotinu godina.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa