18. jun 2015.18. jun 2015.
ŠESTI CERSKI MARŠ

PRVA UVODNA TRIBINA

Organizatori Cerskog marša ove godine organizovaće niz događaja koji će prethoditi ovoj manifestaciji. Prva tribina “Srbija u velikom ratu“ održaće se večeras u 19 časova u porti šabačke crkve. Na tribini će govoriti autor istoimene knjige Bogdan Sekendek.
-Koliko ćemo tribina održati do Marša zavisi od uslova i toga koliko kvalitetnih predavača ćemo uspeti da obezbedimo. Na ovoj prvoj govoriće se o početku rata i kako je došlo do Cerske bitke. Plan je da na završnoj tribini budu i članovi porodice Momčila Gavrića, naveo je predsednik Udruženja Cerski marš, Božidar Katić.
Ovogodišnji šesti Cerski marš, održaće se 16. avgusta i biće posvećen Momčilu Gavriću, najmlađem učesniku ratova. Završen je dizajn majica, na kojima će na prednjoj strani biti lik malog ratnika, a dozvolu za korišćenje dobili su od Gavrićeve porodice. Slogan marša “Mladosti probudi se, Srbija zove“, odražava ideju koja se temelji na liku, delu i životnom putu Momčila Gavrića.
Tokom narednih sedmica organizatori će obići sva opštinska sedišta sa ciljem da se ideja Cerskog marša proširi. Prošle godine podršku su pružile opštine Vladimirci i Mali Zvornik, pa se nadaju da će se to nastaviti. Grad Šabac je već odvojio određena sredstva, a pomoći će i Ministarstvo odbrane.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa