18. jun 2015.18. jun 2015.
POVERENIŠTVO SRPSKE NAPREDNE STRANKE

ODGOVOR BORTIĆU

Povereništvo Srpske napredne stranke prethodnih dana održalo dve konferencije za štampu. Odgovorili Zoranu Bortiću i pričali o gradskom bazenu
Nakon što je Zoran Bortić izjavio da je njegovu smenu sa čela lokalnog odbora Srpske napredne stranke tražio premijer Aleksandar Vučić, u utorak se oglasilo Povereništvo Srpske napredne stranke u Šapcu. Na konferenciji koju su održali narodni poslanici dr Aleksandar Peranović i dr Boban Birmančević demantovali su ove navode, ali i poručili Bortiću da se bavi svojom, a ne njihovom strankom.
-Bortić je smenjen zbog loših rezultata njegove stranke i zato što je izneverio građane Šapca. Bio je najglasniji protivnik politike Dušana Petrovića 14 godina, a zatim je ušao u koaliciju sa njim. Smatram da on nije toliko važna i jaka politička figura ni u Šapcu, a još manje u Srbiji, da bi se Aleksandar Vučić bavio njim. Pošto se Bortić bavi našom strankom, reći ću i ja da je on urušio SPS, od kada je od 2001. godine na njenom čelu, i doveo je na margine u ovom gradu. Kroz njegove komentare na račun SNS vidi se da iz njega govori nemoć i ko gubi ima pravo da se ljuti, rekao je Aleksandar Peranović.
Prema Peranovićevim rečima, zbog Bortića je 2012. godine izgubljeno šest meseci i nije se prekomponovala vlast. Istakao je da je pravio koalicione sporazume i sa SNS, a potom ih sam rušio.
Peranović je rekao da je motiv SPS za ulazak u lokalnu vlast bio da njihovih nekoliko ljudi zauzme direktorska mesta, i kao primere naveo Narodni muzej i JKP „Toplanu“. Pri tom je postavio i pitanje da li su SPS otpisani dugovi za grejanje koje su imali.
-Bortić je izneverio kompletan opozicioni blok, od pre tri godine, odlaskom sa Dušanom Petrovićem, a Dušan Petrović je dobio svog trećeg gradonačelnika koji je nezreo, a prezreo, rekao je Peranović i dodao da je republička koalicija stabilna, da Vlada i ministri rade uspešno i kvalitetno, a da će o potezima lokalnih političara suditi građani.
Boban Birmančević smatra da je Zoran Bortić svojim izjavama pokazao da njegova politika više ne postoji u Šapcu. Takođe je istakao da i Bortić, ali i bivši i sadašnji gradonačelnik Šapca govore ono što želi da kaže Dušan Petrović.
-Rezulatati u Majuru su pokazali da Petroviću više ne veruju građani, ali ni koalicioni partneri, jer Zapadna Srbija na izborima nije učestvovala sa njima. Veruje mu samo Bortić koji je izjavio da ova vlast sigurno neće pasti ako se pitaju Socijalisti. Time je sam sebe i optužio i osudio, jer štiti vlast koja je za 15 godina u Šapcu kao rezultat imala zatvaranje svih fabrika koje su radile do 2000. godine i 20.000 nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je Birmančević.
Kako je istakao vrlo brzo će se biti pokazano ko je šta je ko i kako radio. Poručio je da će se politika i stavovi koje propagiraju Bortić i Petrović, vratiti im se na izborima.
Na konferenciji održanoj nekoliko dana ranije Peranović je još jednom podsetio da je u aprilu 2011. zaključen ugovor po kom je rok za završetak bazena bio u decembru te godine, a da je taj objekat, po novom ugovoru, urađen tek u junu ove godine. Peranović je istakao da je grad pri tom zadužen za 400 miliona dinara, sa grejs periodom od pet godina i da će tek 2019. godine početi da se vraćaju dugovi.
Boban Birmančević je tom prilikom izneo primedbe na plan za uređenje Trga i to što se odustalo od ideje da se na tom mestu pravi podzemna garaža. Takođe je kritikovao i mala davanja za novorođenčad, koja će, po novoj odluci, za prvo dete iznositi 15.000 dinara, a za drugo i svu narednu 10.000 dinara, jednokratno. Birmančević je naveo da i mnogo manji gradovi za ove potrebe izdvajaju veće sume novca. Kao najpozitivniji primer je istakao Kragujevac, koji u prvoj godini života deteta isplati 270.000 dinara majkama.
Birmančević je rekao i da će radovi u Majuru, koje su oni započeli pre izbora, biti završeni. Posebno je podvukao da se od pružnog prelaza u centru, kao jedne ozbiljne investicije, neće odustati.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa