25. jun 2015.25. jun 2015.
NA VIDOVDAN U BAŠTI ŠABAČKOG KULTURNOG CENTRA

PLAVA BOJA SNEGA

Bašta Kulturnog centra u Šapcu bila je prošle nedelje, na Vidovdan, mesto koje je okupilo prilično veliki broj posetilaca svih uzrasta. Dramska sekcija školice glume „Šarena šargarepica“ priredila je toga dana premijerno izvođenje predstave „Plava boja snega“ Grigora Viteza. Česti i burni aplauzi publike potvrdili su da su mladi glumci svoj zadatak obavili izuzetno. I kao što naziv ove škole glume naglašava, sve je zaista bilo veselo, šareno i lepršavo. Veoma pozitivan utisak su ostavile brojne simpatične improvizacije pojedinih mladih glumaca, što je predstavu učinilo još privlačnijom i interesantnijom.
- Predstavu smo pripremali nekoliko meseci. Sve bi bilo mnogo brže realizovano, ali ne zaboravimo i na svakodnevne obaveze naših malih glumaca. Tu je škola i njihove brojne vanškolske aktivnosti. Ali i oni i ja smo sve na sve to već navikli. Kako se bliži termin za premijeru neke predstave, aktivnosti su nam sve učestalije i ozbiljnije, i tu nema problema niti propusta. Poslednji mesec pred premijeru radimo svakodnevno. Svašta se može videti i doživeti tokom naših proba. Ima tu i smeha, pesme i šale. Nekada nam i ne ide baš kako smo poželeli, ali na kraju sve bude upravo onako kako smo želeli, u šta ste se mogli uveriti i ovoga puta u bašti Kulturnog centra. Predstava je odigrana tačno, mladi glumci su ispoštovali sve i zaista postaju pravi profesionalci. Raduje me što je sve ovo za njih najpre jedna velika igra na sceni, a to i jeste bio moj početni cilj. Prezadovoljan sam, a vidim da su i moji drugari više nego zadovoljni onim što su prikazali prisutnoj publici. Juče smo, u okviru Dečjeg festivala u organizaciji Kulturnog centra, već imali i reprizu predstave, onda nam sledi pauza u aktivnostima do septembra kada planiramo nastupe po školama i drugim mestima gde budemo pozvani - naglašava Đorđe Damnjanović, osnivač „Šarene šargarepice“, rukovodilac škole glume i reditelj predstave „Plava boja snega“.
Tokom leta, u organizaciji Kancelarije za mlade u Šapcu, priprema se kratkometražni igrani film u kojem će se pojaviti i većina dece iz ove školice glume. Početak septembra biće prilika i za sve mlade Šapčane od osam do petnaest godina zainteresovane za glumu da se priključe „Šarenoj šargarepici“.
D.Krsmanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa