25. jun 2015.25. jun 2015.
ŠIRENjE PALETE USLUGA

PEDIJATRIJSKI PREGLEDI U MAJURU

U zdravstvenoj ambulanti u Majuru od nedavno se obavljaju pedijatrijski pregledi dece.
Pre desetak dana počela je sa radom pedijatrijska služba u ambulanti Doma zdravlja u Majuru. Meštani najvećeg šabačkog prigradskog naselja tako imaju mogućnost da preglede dece obave u blizini svojih domova, pod istim uslovima koji postoje u samom Domu zdravlja.
- Sektorska podjedinica Doma zdravlja u najvećem šabačkom prigradskom naselju od pre desetak dana bogatija je za rad pedijatra. Ideja da ova služba počne sa radom u Majuru nastala je pre nekoliko meseci, s obzirom da u ovom naselju živi veliki broj mladih bračnih parova sa malom decom. Prema procenama, ovde živi skoro tri hiljade dece predškolskog i školskog uzrasta, koja će sada imati lekara u svojoj mesnoj zajednici. Pozivamo roditelje da, kada za tim ima potrebe, leče svoju decu u ambulanti u Majuru. Uslovi za lečenje, preventivne preglede i vakcinaciju su isti kao i u ambulanti Doma zdravlja u Šapcu. Preventivnim pregledima možemo značajno doprineti boljem zdravstvenom stanju dece, kako predškolaca, tako i školaraca, što je i najvažnije, naveo je prim. dr Miroslav Popović, direktor Doma zdravlja Šabac.
Preglede dece obavlja lekarka koja se nedavno vratila sa porodiljskog odsustva.
- Ovde će raditi dr Marija Mišić, naš pedijatar, koja će pružati iste usluge kao i svi naši pedijatri u Domu zdravlja. Na ovaj način želimo da krenemo u susret našim sugrađanima, smanjimo njihov trud i poštedimo ih dolaska u Dom zdravlja, navela je dr Biljana Vuković, načelnica Službe dečje zdravstvene zaštite.
Ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite stanovništva i izjednačavanje uslova života u gradu, prigradskim naseljima i selima, biće prioritet u radu Gradske uprave i u narednom periodu, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
- Pedijatar koji je sada bliži deci i njihovim roditeljima u Majuru dokaz je da naša briga o deci nije samo deklarativna. Majur je jedno od naselja sa najmlađim stanovništvom i zato je ovaj potez rukovodstva Doma zdravlja Šabac veoma važan i pravi je odgovor na potrebe naših sugrađana. Dobri uslovi za rast, razvoj i školovanje, uz adekvatnu zdravstvenu zaštitu, važni su za pravilan razvoj naše dece na celom području Gradske uprave Šapca, a naš zadatak je da stvorimo takve uslove za sve. Pedijatar koji je sada dostupniji žiteljima Majura korak je u dobrom pravcu i dokaz da to i radimo, rekao je Pajić.
U rekosntrukciju ambulante u Majuru, koja je počela krajem prošle godine, uloženo je skoro tri miliona dinara. Služba pedijatrije je poslednja koja je otvorena u ovom objektu, a u narednom periodu radiće tokom prve smene, odnosno od 7 do 14 časova.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa