25. jun 2015.25. jun 2015.
MALA MATURA U OŠ U KOCELjEVI

NEZADOVOLjNI BODOVIMA

Od 145 svršenih osnovaca malu maturu polagao je 141 učenik OŠ “Mića Stanojlović“. Učenici su kao i na probnom testu najslabiji rezultat zabeležili iz matematike. Prosečan broj bodova na ovom testu je 6,74. Test iz srpskog jezika kao i kombinovani koceljevački osnovci završnog razreda uradili su bolje. Broj bodova iz maternjeg jezika je 9,17 dok je kombinovani test učenicima doneo najviše poena, u proseku 9,92.
- U poređenju sa prethodnom generacijom, ovogodišnji prosek testa je lošiji iz matematike dok su iz srpskog jezika i kombinovanog testa na nivou prošlogodišnjeg broja bodova - rekao je direktor škole Pavle Aleksić.
Rukovodstvo škole ističe da su nezadovoljni postignutim rezultatom učenika, a kao razlog niskog broja bodova navode, između ostalog, i neadekvatnu posećenost đaka završnog razreda na časovima pripremne nastave. U školi kažu da su održavali i roditeljske sastanke koji su imali za cilj da ih upozore na izostanke dece sa ovih časova kao i da pokušaju da utiču na njih da u najvećoj mogućoj meri iskoriste pripremnu nastavu.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa