25. jun 2015.25. jun 2015.

PISMA ČITALACA

Poštovani meštani na području grada Šapca, smatram svojom moralnom obavezom da vas obavestim kako se aktuelna gradska vlast i njihove partijske službe (Direkcije) odnose prema stanovnicima mesnih zajednica u kojima nisu na vlasti pripadnici Gradske vlasti. Konkretno se radi o Mesnoj zajednici Lipolist. Kap koja je prelila čašu i koja me naterala da se javnosti obratim putem medija je događaj od pre nekoliko dana kada su gospoda iz Direkcije za poljoprivredu preko svojih partijskih kolega (ZZS) delili u mojoj mesnoj zajednici obrasce za dodelu pomoći oštećenim u majskim poplavama 2014. Sve to je rađeno bez znanja Saveta mesne zajednice kao što je to bio slučaj i u avgustu 2014. kada su obrasci dati šefu Mesne kancelarije da obavesti građane i da se ceo posao odradi za 2 dana a da pri tom nije obavešten niko iz aktuelnog saziva Saveta MZ. Pošto smo mi učestvovali u skupljanju prijava o proceni štete (156 prijava) ovog puta bez našeg znanja i učešća je popunjeno svega tridesetak obrazaca. Kasnije je pri dodeli pšenice i sadnog materijala maline predstavnik Direkcije za poljoprivredu pokušava da svali krivicu na Mesnu zajednicu. Sada se dešava isto, članovi ZZS dele obrasce za pomoć organizacije FAO i tvrde kako je to njihova zasluga. Nakon razgovora sa istim predstavnikom zašto nije obavešten Savet da obavi prikupljanje prijava dotični pokušava da se opere govoreći da je prijave dao predsedniku Mesnog odbora ZZS u Lipolistu i da ne zna zašto nije kontaktirao Savet MZ.
Isto se dogodilo i pre nekoliko meseci kada su deljeni vaučeri Centra za socijalni rad za kupovinu dečje obuće za najugroženije. Vaučere su delili predsednik MO ZZS u Lipolistu i bivši predsednik Saveta MZ Lipolist. Kada sam kontaktirao poverenika grada on mi je rekao da je dobio obaveštenje da će dobiti te vaučere i da u dogovoru sa Savetom MZ odrede ko će ih dobiti.
Ovde se očigledno radi o opstrukciji mesne zajednice od strane gradskih vlasti, a ovakve akcije služe za sticanje političkih poena i kupovinu biračkog tela za predstojeće izbore za Skupštinu Grada.
Kada je gradonačelnik išao u posete seoskim mesnim zajednicama mene su kao predsednika Saveta MZ pozvali tek kada je on već stigao u seosku ambulantu, kažu zaboravila da me obavesti sekretarica dan ranije, ali su zato sasvim uredno obavestili ceo prethodni Savet MZ i bili su prisutni svi na čelu sa bivšim predsednikom.
Sada ja vas Zelenoviću pitam da li je ovo nepristrasan odnos prema svim građanima i svim mesnim zajednicama.
Mi jesmo iz suprotnih stranaka ali ja sam uverenja da interes građana treba da nam je na prvom mestu. Bar se ja tako ponašam u mojoj mesnoj zajednici, pokušavam da rešim probleme i pomognem svakom mom meštaninu bez obzira na stranačko opredeljenje.
Da li je ovo vaše predizborno obećanje: Biću pošten i na usluzi svim građanima ali samo ako su i tamo gde su glasali za mene.
S poštovanjem, predsednik Saveta MZ Lipolist
Goran Mijailović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa