Info

25. jun 2015.25. jun 2015.
IZMEĐU REDOVA

LAKŠE SE VARI

Leto je kalendarski došlo ali taj kalendar kao da ne benda kad je čemu vreme. Ni kalendari nisu što su nekad bili, ni vreme nije kao nekad a o ljudima da i ne govorimo.
Pre nekoliko dana Srbija postala punopravni član Evropskog centra za srednjoročne prognoze vremena. Skeptici misle da će nam sad Evropa određivati i vremenske prilike. Pa i do sada smo se pitali da li tamo gore na nebesima nije upala neka budala na odgovorno mesto pa zamajava ove dole.
Dok pratimo ona zbivanja u Grčkoj i mi Srbi razmišljamo šta bi se desilo nama u sličnoj situaciji. Eto, na primer, da nas zaokupi slična kriza pa da dižemo pare iz banaka, grdno bi se mi Srbi obrukali. Bar većina.
O onoj famoznoj potrošačkoj korpi malo, malo, pa kojekakvi komentari. Sad kažu statističari da prosečna zarada u Srbiji pokriva dve trećine te korpe, a u nekim krajevima jedva i jednu. Mi nikako da shvatimo novo doba, još poodavno se ne nose korpe kad se ide u snabdevanje, ono što pazarimo nosimo u kesicama. Lakše se vari.
Jedan strani ambasador, kao preporuku Srbiji za rešavanje pojedinih problema, prezentirao i poslovicu iz njegove zemlje “Ne držite jaja u jednoj korpi“. Eto, još će nam reći gde jaja da držimo. Ili će oni to da nam čine.
Davno je u ovoj rubrici konstatovano kako bi naši pojedini političari mogli da se ugledaju na naše pojedine sportiste. U poslednje vreme sportisti su to i potvrdili, međutim strah nas da i ti političari ne počnu da liče na njih, naročito one koji preskaču prepone. Pa da nas opet ispreskaču!
Branko Jelić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa