25. jun 2015.25. jun 2015.
DVERI POMAŽU NAJUGROŽENIJIM SUGRAĐANIMA

SVETLANA NIJE ZABORAVLjENA

Nije zanemarljiv broj onih koji zbog teške materijalne situacije, bolesti, starosti, a najčešće svega navedenog, moraju da zatraže pomoć od potpuno nepoznatih ljudi. Svetlana Polić, koja je od rođenja slabovida, a sada je to dostiglo gotovo potpuno slepilo, sa minimalnom penzijom nema ni za osnovne potrebe. Zakucala je, kaže na mnoga vrata. Ipak, samo se gradsko Povereništvo Dveri odazvalo i nedavno su joj dostavili neophodne životne namirnice, bar za neko vreme.
-Gde god sam se obratila niko me nije saslušao, dok se nisam javila Dverima. Samo su mi oni pomogli i hvala im. Teško je kada čovek ustane ujutru, a nema šta da jede, ili zimi kada nema ogreva, a to mi se dešavalo toliko puta, priča Svetlana.
Aleksandar Geratović, iz Povereništva Dveri rekao je da će oni istog dana odneti pomoć u još dve porodice. Njihova donacija se sastojala od sezonskog povrća i drugih neophodnih potrepština za domaćinstvo.
-Dosta ljudi nam se obraća. Dveri iznalaze snage da pomognu svima. Država zaboravlja na svoje građane i pojedinac više nikoga ne brine. Mi ne možemo da rešimo sve socijalne probleme, ali se trudimo da našim sugrađanima obezbedimo uslove za život dostojne čoveka, istakao je Geratović.
Članovi Dveri obećali su da neće zaboraviti Svetlanu i da će joj uskoro omogućiti i očni pregled.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa