3. jun 2010.3. jun 2010.
ĐORĐE RAŠIĆ, PROSLAVLjENI RUKOMETNI AS

SPAS SPORTA U ŠKOLAMA

U svojoj bogatoj karijeri, Đorđe Rašić, osvojio je ukupno 15 igračkih titula. Trenirajući najjače klubove u Srbiji i Crnoj Gori (Budućnost, Napredak, Sombor, Radnički Medicinar) osvojio je šest trofeja
Šta smatrate najvećim svojim uspehom?
- Najveći uspeh postigao sam trenirajući „Medicinar“. Te godine smo se kroz drugu ligu prošetali bez poraza i ušli u elitni deo takmičenja. Uz ukupno četiri poraza u Super ligi zauzeli smo četvrto mesto i plasirali se u evropsku fazu tačkmičenja. Za samo dve godine, sa ekipom čiju su okosnicu činile mlade domaće igračice i nekoliko kvalitetnih pojačanja, ostvarili smo najbolji rezultat u istoriji kluba. Naravno to ne bi bilo moguće bez besprekorne saradnje sa tadašnjom upravom kluba.
Trenutno nemate angažman. Zašto ste napustili mesto sportskog direktora u ŽRK“Medicinar“?
Prošle godine u klub sam došao na molbu sadašnjeg predsednika Žoje Vuletića, kako bi pomogao ekipi da opstane u ligi. Imali smo samo dva boda, a do kraja prvenstva osvojili 14 i završili na devetom mestu. Uspešno smo se plasirali u polufinale Kupa Srbije, a u četvrtfinalnom susretu savladali sadašnjeg prvaka države ekipu Zaječara. Međutim, predsednik kluba nije ispoštovao dogovor da vratimo domaće igračice koje su ponikle u Šapcu i da zadržimo par igračica sa strane koje vrede. Uz to bi forsirali mlađe kategorije iz škole rukometa. Iako sam bio pod ugovorom, radio sam bez ikakve naknade. To nije bio razlog mog odlaska, već to što je ekipa “Medicinara“ u lošoj situaciji, a ja sebi nikada ne bi dozvolio da vodim takvu ekipu.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa