25. jun 2015.25. jun 2015.

FORMIRAN GRADSKI KLUB FORUMA MLADIH NOVE STRANKE U ŠAPCU

Prošlog četvrtka je u Šapcu, u TC „Trijumf“, održana Osnivačka konferencija Gradskog kluba Foruma mladih Nove stranke Šabac. Više od trideset mladih članova Nove stranke neposrednim izjašnjavanjem biralo je organe i članove Kluba.
Za predsednika Gradskog kluba mladih izabran je Kosta Krstić, potpredsednike Vesna Širgić i Stefan Marković, dok su za članove izabrani Biljana Gavrić, Aleksandra Nikolić, Dalibor Prokopić, i Miroslav Gavrić.
U kraćem obraćanju novoizabrani predsednik Kosta Krstić zahvalio se na ukazanom poverenju i izneo planove za rad Gradskog kluba mladih Nove stranke u narednom periodu, sa posebnim apostrofiranjem važnosti i značaja uključivanja populacije mladih u donošenje i sprovođenje odluka. Naglašena je potreba za većom brigom za mlade, pošto oni predstavljaju najbolji deo društva, najproduktivniji, a suočeni su sa brojnim problemima, počev od devalviranja značaja formalnog obrazovanja, oni što bi trebali biti uzori su plagijatori ili svršeni školarci u pedesetim godinama života sa sumljivo stečenim znanjem na neakreditovanim fakultetima ili polulegalnim isturenim odeljenjima, otuda uvođenje u srpski jezik potpuno novih pojmova, svemirske umesto svetlosne godine, vazduplohovi, umesto vazduhoplovi, sineopsis, umesto sinopsis, Nambija i sl. Suočeni su i sa problemom egzistencije, nedostatkom ponude poslova na tržištu rada, napuštanjem zemlje, kao i niskom cenom rada za vrlo složene i zahtevne poslove. Zato je kao prvi korak Forum mladih Nove stranke Šapca predložio subvencioniranje zapošljavanja mladih izdvajanjem sredstava poslodavcima koji bi angažovali mlade ljude, po uzoru i u visini sredstava koja se izdvajaju za angažovanje muškaraca starijih od 55 godina i žena starijih od 50 godina. U narednom periodu Forum mladin Nove stranke Šabac , bavi će se i humanitarnim radom, kao i razvojem svesti o važnosti i značaju očuvanja životne sredine.
Prisutnima se obratila i Katarina Prelić, predsednica Foruma mladih Nove stranke, a čestitke i želje za uspehom u radu uputili su i Aleksandar Simić i Dejan Petrović predsednik i potpredsednik GO NOVA Šabac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa