Инфо

Берза

  • aero 1.122 ▲ 0,09%
  • impl 3.002 ▲ 0,07%
  • kmbn 2.187 ▲ 0,46%
  • kmbnpb 699 ▲ 2,64%
  • lklg 900 ▼ -0,11%
  • mtlc 2.018 ▲ 0,40%
  • niis 684 ⚫ 0,00%
  • sjpt 149 ▲ 4,93%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
(25. јун 2015.)

ФОРМИРАН ГРАДСКИ КЛУБ ФОРУМА МЛАДИХ НОВЕ СТРАНКЕ У ШАПЦУ

Прошлог четвртка је у Шапцу, у ТЦ „Тријумф“, одржана Оснивачка конференција Градског клуба Форума младих Нове странке Шабац. Више од тридесет младих чланова Нове странке непосредним изјашњавањем бирало је органе и чланове Клуба.
За председника Градског клуба младих изабран је Коста Крстић, потпредседнике Весна Ширгић и Стефан Марковић, док су за чланове изабрани Биљана Гаврић, Александра Николић, Далибор Прокопић, и Мирослав Гаврић.
У краћем обраћању новоизабрани председник Коста Крстић захвалио се на указаном поверењу и изнео планове за рад Градског клуба младих Нове странке у наредном периоду, са посебним апострофирањем важности и значаја укључивања популације младих у доношење и спровођење одлука. Наглашена је потреба за већом бригом за младе, пошто они представљају најбољи део друштва, најпродуктивнији, а суочени су са бројним проблемима, почев од девалвирања значаја формалног образовања, они што би требали бити узори су плагијатори или свршени школарци у педесетим годинама живота са сумљиво стеченим знањем на неакредитованим факултетима или полулегалним истуреним одељењима, отуда увођење у српски језик потпуно нових појмова, свемирске уместо светлосне године, ваздуплохови, уместо ваздухоплови, синеопсис, уместо синопсис, Намбија и сл. Суочени су и са проблемом егзистенције, недостатком понуде послова на тржишту рада, напуштањем земље, као и ниском ценом рада за врло сложене и захтевне послове. Зато је као први корак Форум младих Нове странке Шапца предложио субвенционирање запошљавања младих издвајањем средстава послодавцима који би ангажовали младе људе, по узору и у висини средстава која се издвајају за ангажовање мушкараца старијих од 55 година и жена старијих од 50 година. У наредном периоду Форум младин Нове странке Шабац , бави ће се и хуманитарним радом, као и развојем свести о важности и значају очувања животне средине.
Присутнима се обратила и Катарина Прелић, председница Форума младих Нове странке, а честитке и жеље за успехом у раду упутили су и Александар Симић и Дејан Петровић председник и потпредседник ГО НОВА Шабац.

Најновији број

17. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa