25. jun 2015.25. jun 2015.
ITALIJANSKA FIRMA KREĆE SA PROIZVODNjOM U ŠAPCU

INVESTICIJA OD 700.000 EVRA

Italijanska firma „Bijeme“ iz Treviza počeće proizvodnju sanitarne opreme u Šapcu početkom septembra
Italijanski investitor „Bijeme“ iz Treviza uskoro počinje sa radom u Šapcu. Suvlasnici ove firme dogovorili su početak proizvodnje sanitarne opreme u našem gradu, u Slobodnoj zoni Šabac. Sa predstavnicima lokalne samouprave veoma brzo su se dogovorili o petogodišnjem zakupu i opremanju prostora, i pokretanju proizvodnje, za šta su u startu izdvojili 700.000 evra.
- Zakupili smo halu, površine 2.200 kvadratnih metara, na pet godina. Proizvodnja će početi do polovine septembra. U početku će biti zaposleno 35 ljudi, koji će proći obuku za ovaj posao, a sa proširenjem proizvodnje veoma brzo očekujemo i nova zapošljavanja, odnosno povećanje broja radnika. Imamo veliko iskustvo u poslu, na italijanskom tržištu poslujemo 30 godina, a najveći deo proizvodnje baziran je na izradi lavaboa, kada i drugih sanitarnih elemenata, naveo je Pjetro Morasa, suvlasnik firme „Bijeme“.
Drugi suvlasnik firme, Silvio Bof, zahvalio se na pomoći Gradskoj upravi prilikom sklapanja posla, i izrazio nada da će sa ovog mesta italijanska firma izvoziti svoje proizvode širom Evrope i sveta.
- Imali smo veoma dobru saradnju sa gradonačelnikom Šapca, njegovim saradnicima i ljudima iz Slobodne zone. Oni su nam pomogli da brže rešimo administrativne procedure. Planiramo da naše proizvode sa ovog mesta plasiramo na tržišta Evropske unije, Rusije, Turske, ali i Sjedinjenih Američkih Država, istakao je Bof.
Obaveza lokalne samouprave je da pomaže domaćim privrednicima i stranim investitorima koji će u Šapcu otvarati nova radna mesta. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da se uskoro očekuje pokretanje proizvodnje još četiri italijanske firme na području grada, i dodao da je interesovanje italijanskih privrednika za investiranjem u Šapcu izazvalo pažnju i ambasadora Italije. Njegovu posetu Šapcu očekuje tokom leta.
- Tokom poslednjih nekoliko meseci započeli smo ozbiljne pregovore sa pet italijanskih firmi. Jedna od njih je „Bijeme“ koji će u Šapcu proizvoditi sanitarni program, a u neposrednoj blizini, odnosno susednoj hali uskoro će početi sa radom i kompanija „ODS technology“, fabrika brizgane plastike. To su porodične firme, koja su su složile oko jednog: da je Šabac dobro mesto za ulaganje i njihove investicije. „Bijeme“ će za početak zaposliti 80 radnika, a naročito nas raduje to što planiraju da prošire proizvodnju. S obzirom na odluku pet italijanskih kompanija da počnu sa proizvodnjom u Šapcu, mi smo stupili u kantakt sa ambasadom Italije, te očekujemo da nas ambasador uskoro poseti. Potrebna nam je i podrška republičke vlade, koja ima program podsticaja za investitore, a siguran sam da grad Šabac ispunjava sve uslove za dobru saradnju po tom pitanju, rekao je Zelenović.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa